dinsdag 6 september 2011

Obama steunt Organisatie van Islamitische Coöperatie in strijd tegen 'islamofobie'

.
Zes dagen geleden publiceerde ik een kritisch artikel over een Amerikaans "islamofobie"-rapport. Dezelfde dag veegde Carel Brendel de vloer aan met het rapport, in een lekker cynisch artikel dat aantoont hoe belachelijk de term "islamofobie" sowieso is. De auteurs van het rapport – waaronder de Amerikaanse Moslimbroeder Wajahat Ali – blijken overigens bondgenoten in het Witte Huis te hebben. De Obama-regering steunt namelijk de Organisatie van Islamitische Coöperatie (OIC) in haar strijd tegen "islamofobie".

De Organisatie van Islamitische Coöperatie (tot voor kort de Organisatie van de Islamitische Conferentie) is een internationale organisatie van 57 moslimlanden, die met name binnen de Verenigde Naties veel invloed heeft. Met behulp van andere ondemocratische landen, domineert de OIC zelfs de agenda van bepaalde VN-organen. Zo werden verschillende malen VN-resoluties tegen "diffamatie van religie" (lees: islamkritiek) aangenomen. Daarin werden VN-lidstaten opgeroepen wetten tegen "godslastering" (met name met betrekking tot de islam) in te voeren.

Een ander geliefd doelwit van de OIC is Israël, waarvan de vermeende mensenrechtenschendingen zelfs een vast agendapunt tijdens de bijeenkomsten van de VN-Mensenrechtenraad vormen. Israël is het enige land dat deze specifieke aandacht ten deel valt, in tegenstelling tot Noord-Korea of andere notoire mensenrechtenschenders. En dat terwijl Israël toch echt de enige democratische rechtstaat in het Midden-Oosten is (de gehypte "Arabische Lente" zal daaraan niets veranderen).

Het is schandalig dat de regering van de Verenigde Staten de Organisatie van Islamitische Coöperatie steunt in haar strijd tegen de vrijheid van meningsuiting inzake de islam. In de VS wordt de vrijheid van meningsuiting – ongeacht onderwerp – namelijk grondwettelijk beschermd door het First Amendment. Iedereen mag zeggen en schrijven wat hij of zij wil, zolang er maar niet tot geweld wordt opgeroepen. Dezelfde vrijheid wil de Obama-regering blijkbaar ontzeggen aan mensen buiten de VS.

De – door politieke correctheid verziekte – Obama-regering, probeert al jarenlang in het gevlei te komen met moslims in binnen- en buitenland. Rekening houdend met het First Amendment, moet Obamas steun aan het OIC vooral als een gebaar aan buitenlandse moslims worden gezien. Het buitenlandse beleid van de Obama-regering werd door Daniel Greenfield eens treffend als een "moslims eerst"-beleid bestempeld. Obamas steun aan het OIC past in dat desastreuze beleid. Nu maar hopen dat Obama een one term president wordt, die volgend jaar niet zal worden herkozen.

_____