dinsdag 15 februari 2011

Islam-apologeten vergoelijken de Moslimbroederschap


Gisteren publiceerde de Volkskrant een uitstekend
artikel van Hala Naoum Nehme, waarin de desinformatie over de Moslimbroederschap door "deskundigen" als Bertus Hendriks aan de kaak wordt gesteld. Vandaag blijkt uit een column van Bart Jan Spruyt dat deze desinformatie beleid is. De van oorsprong Egyptische Monique Samuel mocht het van de NOS namelijk niet over twee aanslagen op koptische kerken in Egypte hebben. "De NOS is bang voor islamofoob te worden uitgemaakt", zo wordt Samuel door Spruyt geciteerd. De NOS verzwijgt dus, vanwege een niet-journalistieke reden, relevante informatie over Egypte.

Het is overigens onbegrijpelijk waarop de vrees van de NOS is gebaseerd. Programma's als het
NOS Journaal en Nieuwsuur (een coproductie van de NOS en de NTR) zijn doorgaans immers zeer islam-apologetisch. Wil de NOS soms nóg islam-apologetischer worden, zoals bijvoorbeeld de Arabische zender Al Jazeera? Gezien de politiek-correcte waan waaraan de publieke omroep lijdt, kan men dat niet uitsluiten.

Islam-apologisme is echter geen typisch Nederlands probleem. Het is bijvoorbeeld veelzeggend dat nota bene de inlichtingenchef van de
Obama-regering beweert dat de Moslimbroederschap in Egypte "grotendeels seculier" is. Van een politiek-correcte nitwit als Job Cohen kan men dergelijke uitspraken verwachten, maar niet van iemand die de Amerikaanse president moet adviseren inzake nationale veiligheid. Met dit soort adviseurs is het geen wonder dat de Obama-regering er een potje van maakt. Dat ziet ook de historicus Niall Ferguson, de vriend van Ayaan Hirsi Ali. In de volgende video onderwijst hij Mika Brzezinski (van de linkse Amerikaanse nieuwszender MSNBC) inzake de Moslimbroederschap:
_____