zondag 13 februari 2011

Volgens de Obama-regering is de Moslimbroederschap in Egypte 'grotendeels seculier'


Afgelopen vrijdag trad
Hosni Mubarak af als president van Egypte en droeg daarbij zijn taken over aan het leger. De vraag is nu wat er Egypte gaat gebeuren. Het is niet onaannemelijk dat op termijn de Moslimbroederschap grote politieke invloed krijgt en misschien zelfs de macht grijpt. De ideologie van de Moslimbroederschap sluit in ieder geval aan op de wensen van een groot deel van het Egyptische volk. Volgens een recent opinie-onderzoek willen veel Egyptenaren namelijk een grotere rol voor de islam in de politiek. Zo wil 82 procent van de Egyptenaren de doodstraf voor overspel en 84 procent steunt dezelfde straf voor het verlaten van de islam. Deze informatie komt in Westerse media echter nauwelijks te sprake, omdat vooral islam-apologeten als Bertus Hendriks en Hassnae Bouazza als "deskundigen" het nieuws over Egypte mogen "duiden".

De invloed van islam-apologeten beperkt zich overigens niet tot de media. Ook in de politiek hebben islam-apologeten veel macht en invloed, zowel in Nederland als daarbuiten. De Amerikaanse overheid was al onder George "Islam is a religion of peace" Bush zeer islam-apologetisch en dat is sinds Barack Obama alleen maar
erger geworden. James Clapper, die vorig jaar door Obama tot Director of National Intelligence werd benoemd, maakte het vorige week wel heel erg bont. Hij beweerde dat de Moslimbroederschap in Egypte "grotendeels seculier" is:Op National Review Online stelt Andrew McCarthy de onwetendheid van James Clapper aan de kaak. Clappers baas Barack Obama lijdt overigens aan dezelfde onwetendheid inzake de Moslimbroederschap en de islam in het algemeen. In 2009 hield hij in Caïro een zeer islam-apologetische speech, waarvoor op wens van Obama ook leden van de Moslimbroederschap werden uitgenodigd. En Obamas benoeming van Dalia Mogahed tot adviseur inzake de islam spreekt ook boekdelen. Het is schrijnend dat juist de "Leider van de Vrije Wereld" zo naïef is.


_____