maandag 31 mei 2010

Soft 1: Job Cohen

.
In het kader van de verkiezingen mochten de lijsttrekkers van de vijf grote partijen twee pagina's in de
verkiezingskrant van De Telegraaf vullen, die vandaag uit kwam. Dit gold ook voor PVV-lijsttrekker Geert Wilders, al mocht hij van De Telegraaf geen cartoons van Gregorius Nekschot gebruiken (wat uiteraard een schandalige vorm van dhimmitude is). Wel publiceerde De Telegraaf het onderstaande commentaar van Geert Wilders.

Het kan zomaar gebeuren: een extreme multiculturalist wordt onze volgende minister-president. De staatsomroep doet zijn stinkende best Cohen neer te zetten als de Vader des Vaderlands. De realiteit is anders.

Cohen is Vogelaar in het kwadraat. Capituleren is zijn kernactiviteit. Wie kijkt naar wat Cohen in het verleden heeft gezegd en gedaan schrikt. De burgemeester van de grachtengordel is een enorme fan van de islam. Voor hem kan de massa-immigratie niet snel genoeg gaan. Hoe meer vliegtuigen vol islamitische gelukszoekers hoe beter.

Een paar uitspraken:

- ’… zo moeten wij ook bepaalde groepen orthodoxe moslims accepteren, die bewust hun vrouwen discrimineren.’

- ’Het is niet zinvol om iedereen Nederlands te laten leren.’

- ’Integratie is een zaak van onszelf, niet van de ander.’

- ’De integratie van sommige bevolkingsgroepen in onze samenleving verloopt nu eenmaal via hun godsdienst. Zonder moskeeën… lukt het niet.’

- ’Veel Marokkanen in onze stad gaan gebukt onder problemen; dat is wat anders dan te zeggen dat Marokkanen voor problemen zorgen.’

- ’Ik ga niet zeggen: we moeten met z’n allen die kant op, want misschien is het wel de verkeerde kant.’

- Over het miljardenverslindende Noord/Zuiddebacle zegt hij: ’Wij zijn uiteindelijk allemaal amateurs.’

Maar ook anderen zijn kritisch over Cohen.

Bernard Welten, korpsbeheerder van Politie Amsterdam-Amstelland, vergelijkt Cohen met een strandbal: vederlicht en meedrijvend op elke golf die voorbijkomt.

Job Cohen is groot voorstander van het werven van politieagenten in moskeeën. Zijn politiebaas, Welten, gaat daar zelfs op de knieën. Het levert een pijnlijke foto op.

Cohen vindt het niet nodig dat straatcoaches vrouwen een hand geven. Islamitische apartheid wordt zo de regel. Nederlandse omgangsvormen hebben geen prioriteit meer.

Politiebond ACP en Amsterdamse agenten pleiten in 2007 voor harde maatregelen tegen rellende Marokkanen in Slotervaart, waaronder een samenscholingsverbod. Cohen vindt dat niet nodig. Agenten raken gefrustreerd doordat ze deze relschoppers niet mogen aanpakken, ook niet na auto’s en het politiebureau te hebben vernield en zelfs twee agenten bijna dood te hebben gestoken.

In 2006 krijgen agenten in Slotervaart zelfs de opdracht niet in uniform te patrouilleren. Dat zou maar provocerend werken. De Nederlandse politie kan onder Cohen niet meer zichtbaar aanwezig zijn in Nederlandse straten. Zo diep kunnen we zinken onder Cohen.

In 2010 ziet Cohen ineens het licht. Hij komt nu met een ’harde’ maatregel, althans die stelt hij voor. „Om overvallers duidelijk te maken dat misdaad niet loont moeten we desnoods hun mooie gympen maar afpakken.” Ja, dat zal enorme indruk hebben gemaakt.

Is Amsterdam veiliger geworden onder Cohen? Nee! Wie 2009 vergelijkt met 2005 komt tot deze schokkende cijfers:

Bedreigingen: plus 19 procent.

Mishandelingen: ook plus 19 procent.

Overvallen: plus 21 procent.

Diefstal/inbraak: plus 24 procent.

Aantal minderjarigen dat in de fout gaat: plus 25 procent.

(Deze cijfers zijn afkomstig van de gemeente Amsterdam, de afdeling O&S.)

Op de KLPD-ranglijst van de gemeenten die het meest te lijden hebben onder Marokkaanse criminelen staat Amsterdam eenzaam op 1. Ook blijkt dat Marokkaanse criminele jongeren zich in toenemende mate organiseren.

Job Cohen zegt dat hij wat hij heeft gedaan voor Amsterdam, ook kan doen voor heel Nederland. Dat is geen belofte, dat is een dreigement.


Zie ook:

Soft 2: Mark Rutte

Job Cohen vindt 'Moslim Broederschap' niet gevaarlijk

_____