dinsdag 19 januari 2010

Mensenrechtenraad VN neemt resolutie tegen 'godslastering' aan

.
Op 31 maart 2007 werd op de oude website van Lux et Libertas het onderstaande artikel gepubliceerd. Bij deze de herpublicatie.

Afgelopen dinsdag berichtte Lux et Libertas over een toespraak die Hillel Neuer - de directeur van UN Watch - op 23 maart van dit jaar een toespraak 'mocht' houden voor de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties. Daarin nam Neuer de Mensenrechtenraad eens kritisch onder de loep. Luis Alfonso de Alba, de president van de Mensenrechtenraad, reageerde furieus en zei dat hij vergelijkbare toespraken in de toekomst niet meer zou toestaan. UN Watch stelde vervolgens een video samen met fragmenten van toespraken van leden van de Mensenrechtenraad die Luis Alfonso de Alba wel toelaatbaat vond, bijvoorbeeld met jodenhaat en homohaat als inhoud (zie ook LGF, NederOpinie, The New York Sun en The Wall Street Journal). Dit alles toont nog maar eens aan dat de Mensenrechtenraad zich helemaal niet om mensenrechten bekommert en slechts een propagandakanaal is voor misdadige regimes. Dat blijkt ook vandaag weer eens, uit een artikel in het Nederlands Dagblad. Lees maar:

Islamitische landen hebben gisteren een resolutie door de VN-Mensenrechtenraad gedrukt waarin wordt aangedrongen op een wereldwijd verbod op publiekelijke godslastering.

De resolutie was een initiatief van de Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC), als reactie op een wereldwijde 'campagne' tegen moslims en de islam die sinds de aanslagen van 11 september 2001 aan de gang zou zijn.

In de resolutie wordt ernstige bezorgdheid uitgesproken over pogingen om de islam in verband te brengen met terrorisme, geweld en mensenrechtenschendingen. Andere godsdiensten dan de islam worden in de verklaring niet bij naam genoemd.

Deze resolutie is voor veel Nederlanders - die onder invloed van de linkse media vaak een "warm gevoel" krijgen bij de Verenigde Naties - wellicht opmerkelijk, maar voor goed geïnformeerde mensen niet verrassend. Misdadige regimes - vaak regimes van islamitische landen - domineren namelijk de Verenigde Naties en dat geldt zeker voor de Mensenrechtenraad. Dat blijkt overigens ook uit de stemverhouding over de resolutie tegen "godslastering":

De resolutie werd met 24 stemmen voor en 14 stemmen tegen aangenomen. Behalve de Europese landen stemden ook Canada, Japan en Zuid-Korea tegen, omdat de resolutie te veel nadruk legt op de islam en omdat ze in strijd is met grondrechten, zoals de vrijheid van meningsuiting.

_____