vrijdag 2 december 2011

RTL Nieuws verontwaardigd over opmerkingen PVV'er inzake Pol Pot-aanhangers van GroenLinks

.
RTL Nieuws besteedde gisteren aandacht aan uitspraken van Tweede Kamerlid Harm Beertema (PVV):Zoals uit de bovenstaande video blijkt, beweerde RTL Nieuws-presentatrice Margreet Spijker op een quasi-verontwaardigde toon dat Beertema parlementariërs van GroenLinks had vergeleken "met communistische dictators en een massamoordenaar als Pol Pot". In werkelijkheid omschreef Beertema zijn collega's van GroenLinks als "aanhangers van Pol Pot, van meneer Hoxha".

Dat is overigens historisch juist. Zo was Paul Rosenmöller – voormalig leider van GroenLinks – inderdaad een aanhanger van communistische dictators als Pol Pot en Enver Hoxha. Bovendien komt GroenLinks voort uit vier extreem-linkse partijen, die met communistische regimes heulden.

Tegenwoordig bestaat er onder GroenLinks-politici overigens ook nog sympathie voor het communisme. Zo was huidig GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi in 2008 een van de sprekers tijdens het Marxisme Festival, dat jaarlijks door de Internationale Socialisten wordt georganiseerd. Desondanks vindt de Linkse Kerk – waaronder de linkse journalistiek – dat men (oud-)communisten niet op hun (voormalige) communistische sympathieën mag aanspreken. Wie fout in de Koude Oorlog was, moet – in tegenstelling tot NSB'ers – blijkbaar worden gevrijwaard van kritische vragen of opmerkingen. Gelukkig negeert de PVV die linkse gedragsregel.

Zie ook:
Dossier journalistiek
Dossier socialisme en communisme

_____