zondag 16 oktober 2011

Organisatie 'Occupy Amsterdam' in handen van extreem-links

.
Wellicht heeft u gisteravond naar een uitzending van Nieuwsuur gekeken, waarin veel aandacht werd geschonken aan de zogenaamde "Occupy"-beweging. In Rome leidde een "Occupy"-demonstratie tot veel geweld. Er vielen zeventig gewonden, waaronder drie zwaargewonden. Het geweld werd gepleegd door het beruchte "zwarte blok". Volgens Nieuwsuur-correspondent Bas Mesters is dat "geen politieke club of zo".

De vraag is of Mesters onnozel is, of bewust liegt. Het is namelijk algemeen bekend dat het zwarte blok uit extreem-linkse lieden bestaat, die geweld niet schuwen. Niet alleen in ItaliĆ«. In Duitsland grijpt het zwarte blok elke Dag van de Arbeid (1 mei) aan om in steden als Berlijn en Hamburg met geweld tegen het kapitalisme te demonstreren. Politieagenten – die in de ogen van het zwarte blok "facisten" zijn – worden dan met stenen en molotovcocktails beworpen. Op andere dagen in het jaar zijn islamcritici overigens ook een geliefd doelwit van het zwarte blok, tot klammheimliche Freude van veel geweldloze linksmensen.

Nieuwsuur besteedde echter de meeste aandacht aan de "Occupy Amsterdam"-demonstratie. Opvallend was dat Nieuwsuur een speech van de beroepsactivist Bart Griffioen in beeld bracht. Men vermelde weliswaar zijn naam en dat hij hoofdredacteur van De Socialist is. Nieuwsuur verzuimde echter te vermelden dat De Socialist het actieblad van de extreem-linkse Internationale Socialisten is. Dat is overigens een structureel probleem in de journalistiek, want NRC Handelsblad, Trouw, EenVandaag en Buitenhof verzwijgen dat soort informatie ook graag. Schijnbaar laat men extreem-linkse lieden graag aan het woord, zonder slapende honden wakker te maken. Zou het iets met de uitgesproken linkse signatuur van de journalistiek in ons land te maken hebben? Vast wel. [Update 21 oktober 2011: deze alinea is, naar aanleiding van een artikel van Carel Brendel, aangepast]

Bram Wanrooij kwam ook aan het woord. Volgens Nieuwsuur is hij een van de organisatoren van "Occupy Amsterdam". Zijn gezicht kwam mij bekend voor van een filmpje over "Occupy Amsterdam", dat gisteren op YouTube werd geplaatst. Het filmpje toont een gedeelte van een speech van Wanrooij, waarin hij het heeft over "de haatzaaier" Geert Wilders en "onze islamitische broeders en zusters". Wanrooij blijkt overigens ook actief te zijn binnen de Internationale Socialisten. Op de website van de Internationale Socialisten staan in ieder geval allerlei artikelen van hem. Journalisten doen net alsof de "Occupy"-beweging niet links of rechts, maar a-politiek is. Niet dus.

Tot slot een leuk filmpje van GeenStijl, waarin allerlei "Occupy"-malloten voorbij komen:Zie ook:
Occupy Amsterdam-voorman: '9/11 was een complot', Bas Paternotte, HPDeTijd.nl, 15 oktober 2011
Occupy-beweging oefent aantrekkingskracht uit op complotdenkers, Carel Brendel, CarelBrendel.nl, 15 oktober 2011


_____