maandag 5 april 2010

Jodenhaters bondgenoten van de Volkskrant in strijd tegen Wilders

.
Op 11 april 2007 werd op de oude website van Lux et Libertas het onderstaande artikel gepubliceerd. Bij deze de herpublicatie.

Op de weblog van Leon de Winter en Afshin Ellian is vandaag een interessant commentaar gepubliceerd, waarin De Winter de riooljournalistiek van de Volkskrant aan de kaak stelt. Dat dagblad kon over Geert Wilders "geen puin vinden, dus produceerde de krant, met knippen en plakken, maar zelf wat vuil", aldus De Winter. Om proberen aan te tonen dat Wilders - net als Albayrak, Aboutaleb en Karib - een dubbele loyaliteit heeft, bestempelt de Volkskrant nationaal-socialistische jodenhaters als Wilders-kenners. De Winter schrijft daarover het volgende:

Lees dit eens:

'De PVV-leider zei vorige week in Elsevier dat hij "nooit in welke lobby of commissie voor Israel dan ook heeft gezeten".'

En de Volkskrant heeft na tientallen telefoontjes ook niks gevonden.

En wat schrijft de krant vervolgens na bovenstaande zin?

Dit: 'Hij wordt niettemin door rechtsradicalen, antisemitische groepen zo vereenzelvigd met Israel, dat hij op hun internetsites standaard als "de zionist Wilders" en als "Jodenknecht" wordt aangeduid.'

Op de redactievloer van de Volkskrant werden de Wilders-typeringen dus met instemming gelezen en vervolgens in het artikel opgenomen. Lux et Libertas noemt de Volkskrant niet voor niets zo af en toe die Völkische Zeitung, daarmee refererend naar het antisemitische nazi-blad Völkischer Beobachter.

NederOpinie besteedt vandaag overigens ook aandacht aan het commentaar van De Winter.

_____