zondag 17 januari 2010

Universiteit van Amsterdam faciliteert Internationale Socialisten

.
Op 24 maart 2007 werd op de oude website van Lux et Libertas het onderstaande artikel gepubliceerd. Bij deze de herpublicatie.

Afgelopen woensdag vond in een gebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA) een bijeenkomst van plaats van de
Internationale Socialisten. Via NederOpinie vonden wij een artikel over die bijeenkomst, gepubliceerd in Dagblad De Pers van afgelopen donderdag. Daarin staat onder meer:

Miriyam Aouragh is UvA-onderzoeker en lid van de Internationale Socialisten (IS). Lenin, de Russische revolutionair, is een voorbeeld voor haar en haar politieke kameraden, meldt hun website. Vanavond hebben zij en haar aanhangers zich verzameld in een UvA-zaaltje aan de Amsterdamse Oudemanshuispoort om zich te wapenen tegen de nieuwe fascistische horden.

Aouragh leest een verklaring van de door griep gevelde PvdA-senator Ed van Thijn voor. 'De loyaliteits-discussie doet denken aan de hoogtijdagen van van het antisemitisme', aldus Van Thijn, die van joodse afkomst is en tijdens de oorlog ondergedoken zat.

Schijnbaar herkent Ed van Thijn niet de échte nazi's van deze tijd, namelijk de islamisten met hun jodenhaat, vrouwenhaat, anti-liberalisme en anti-kapitalisme. De standpunten van de Internationale Socialisten vertonen overigens ook veel overeenkomsten met die van de nazi's. De nazi's onderhielden overigens ook nauwe banden met islamistische Palestijnen, zoals Hajj Amin al-Husseini. Kenmerkend voor het jodenhaat van Miriyam Aouragh en consorten is het feit dat de Internationale Socialisten op 27 maart 2004 de Hamas-leider sjeik Ahmed Yassin herdachten. Zoals u waarschijnlijk weet is Hamas een islamistische organisatie die jodenhaat veelvuldig progageert. Dat blijkt niet alleen door de uitspraken van Hamas-leiders en terreuraanslagen van Hamas op Israëlische burgers, maar ook uit het Handvest van Hamas. Ook sympathiseren de Internationale Socialisten met Hezbollah, een andere islamistische organisatie die jodenhaat propageert. Schijnbaar heult Van Thijn graag met organisaties die hem het liefst dood zien. Het toont nog maar eens zijn troebele, suïcidale manier van denken aan.

De afgelopen jaren hebben de Internationale Socialisten nogal wat debatten van politieke tegenstanders verstoord, bijvoorbeeld van de JOVD en het multicultureel centrum Argan (die beide Nieuw Rechts-leider Michiel Smit hadden uitgenodigd). De agressie van de Internationale Socialisten bleek ook toen een van de leiders, Peyman Jafari, onderwerp was van een kritisch artikel van het Amsterdamse studentenblad Propria Cures (PC). Peyman ging verhaal halen bij de redactie van dat blad. Dagblad De Pers meldt daarover:

'Dit verderfelijke blad moet verboden worden, schreeuwde hij', vertelt oud-redacteur Victor Mastboom. De opvliegende Leninist werd een paar dagen later in het Amsterdamse studentencafé Crea betrapt toen hij PC uit de schappen verwijderde, zegt Mastboom. 'Hij en wat medestanders begonnen te schreeuwen: jij bent een bruinhemd, een nazi en vuile fascist.'

Verderop in het artikel geeft Mastboom zijn oordeel over de Internationale Socialisten: "Het is een club infame platluizen. Ze maken anderen uit voor fascisten, terwijl ze zelf vergelijkbare methodes gebruiken."

_____