dinsdag 31 mei 2011

Barack Obama, Bill Ayers, Bernardine Dohrn & Rashid Khalidi

.
De Amerikaanse president Barack Obama heeft vreemde vrienden. Dat bleek al toen hij presidentskandidaat was, al werd dit door de vele Obama-fans van de mainstream media gebagatelliseerd. Zo werd Obamas "spirituele mentor" Jeremiah Wright vergoelijkt, terwijl dit toch echt een racistische complotdenker is. Dat Obama tevens vriendschappelijke banden heeft met drie voormalige terroristen, vonden veel journalisten nauwelijks nieuwswaardig.

Het betreft de voormalige terroristen Bill Ayers, Bernardine Dohrn en Rashid Khalidi. Ayers en Dohrn waren lid van de Weather Underground Organization, ook wel bekend als de Weathermen. Dit was een communistische terreurorganisatie die in de Verenigde Staten verschillende bomaanslagen heeft gepleegd (vooral in de jaren zeventig). Khalidi was begin jaren tachtig een soort persvoorlichter van de PLO van Yasser Arafat. De PLO was destijds alleen met terrorisme bezig. Pas later zou er een ietwat vreedzamere politieke tak ontstaan.

Hieronder vindt u een video over de drie voormalige terroristen, die in ieder geval tot 2008 Obamas vrienden waren. In dat jaar startte de presidentschapscampagne van Obama en sindsdien heeft hij hen waarschijnlijk niet of nauwelijks meer gezien (al dan niet vanwege publicitaire redenen). Desondanks hebben zij grote invloed gehad op Obama, wat recent bleek toen hij de trouwe Amerikaanse bondgenoot Israƫl een loer draaide.Zie ook:
Obama's sympathie ligt bij de Palestijnen, Leon de Winter, De Telegraaf, 28 mei 2011
Seminar in Shamelessness, Mary Katharine Ham, The Weekly Standard, 25 mei 2009
In Obama’s Hyde Park, It’s All in the Family, Andrew McCarthy & Claudia Rosett, National Review Online, 3 november 2008
The L.A. Times Suppresses Obama’s Khalidi Bash Tape, Andrew McCarthy, National Review Online, 27 oktober 2008
William Ayers' forgotten communist manifesto: Prairie Fire, zombietime, 22 oktober 2008

_____