zaterdag 14 mei 2011

Een interview met Geert Wilders

.
Nota bene:
Als gevolg van technische problemen bij Blogger, staat hierboven een verkeerde publicatiedatum vermeld. Deze blogpost werd door mij namelijk op woensdag 11 mei 2011 gepubliceerd, maar werd vervolgens door Blogger verwijderd en opnieuw gepubliceerd.

Zoals ik gisteren schreef, bevindt Canada zich in een fase die vergelijkbaar is met het pre-Fortuyn-tijdperk in Nederland. De Canadese samenleving is doordrenkt met cultuur-relativisme, multiculturalisme en islam-apologisme. Dat geldt zeker voor de Canadese journalistiek, al zijn er gelukkig ook uitzonderingen, zoals Ezra Levant en Mark Steyn. Beide journalisten werden overigens wegens opiniedelicten vervolgd, respectievelijk voor het publiceren van de Deense Mohammed-cartoons en het schrijven van een islam-kritisch artikel.

In Canada zijn er de laatste tijd toch enkele positieve ontwikkelingen gaande. Zo heeft Levant sinds kort een eigen tv-programma: The Source. Dit programma is verfrissend politiek-incorrect, zeker voor Canadese begrippen. Levant interviewde afgelopen maandag Geert Wilders (voor het eerst op bezoek in Canada). Hieronder vindt u het volledige interview, gevolgd door een interview met Brooke Goldstein van The Lawfare Project._____