woensdag 16 maart 2011

Ybo Buruma en het extreem-linkse 'XminY'


Gisteren werd duidelijk dat Ybo Buruma lid van de Hoge Raad wordt. Buruma is geen onbeschreven blad. Zo schreef hij in 2006 mee aan het verkiezingsprogramma van de PvdA en een jaar later vergeleek hij Geert Wilders met de Italiaanse fascist Benito Mussolini.

Pim Fortuyn werd in 2001 en 2002 ook regelmatig met Mussolini
vergeleken, onder meer door de columnist Jan Blokker en de toenmalige VVD-voorzitter Bas Eenhoorn. Politiek-correcte Gutmenschen walgden van Fortuyn (net zoals zij nu van Wilders walgen). Velen vonden ook intimidatie en fysiek geweld legitiem om deze "polder-Mussolini" te stoppen. Vandaar dat extreem-linkse "activisten" op 13 maart 2002 "taarten" in Fortuyns gezicht smeten.

Die "taarten" waren overigens gevuld met
uitwerpselen en braaksel, wat de daders na de latere moord op Fortuyn ontkenden. Achter deze taartaanslag zat de "Biologische Bakkers Brigade" (BBB), een club die door het extreem-linkse "solidariteitsfonds" XminY werd gefinancierd.

Al dan niet toevallig had Ybo Buruma
banden met het extreem-linkse XminY. Spijt daarover heeft hij echter niet: "Ik doe aan spijt als ik mensen echt tekort heb gedaan. Bij dit soort dingen heb ik dat niet."

Het moge duidelijk zijn dat de Hoge Raad een
partijdige, linkse rechter rijker is.


_____