donderdag 5 augustus 2010

De Linkse Kerk en de 'vrijheid van godsdienst'


Een groep
"prominenten" eisen dat de Tweede Kamerleden van de VVD en het CDA afstand nemen van de PVV. Zij doen dit via een oproep die naar alle leden van de Tweede Kamer-fracties van de VVD en het CDA is verstuurd. Bij de ondertekenaars van die oproep zijn onder meer Jan Dirk Snel, Rob Hartmans, Maarten van Rossem en René Danen. Gisteren publiceerde GeenStijl een topic over deze liefhebbers van de islamisering. De "reaguurder" Kerrie Kasparov sloeg vervolgens de spijker op de kop. Lees maar:

In de jaren 70 bestond een van de grootste linkse genoegens uit het bespotten van de kerk en de gelovigen. Je werd als cabaretier niet serieus genomen als je de Christus en zijn volgelingen niet uitgebreid te kakken zette. En niet ten onrechte, de macht van de kerk verdiende afbrokkeling en het heeft mede geleid tot een vrijere samenleving.

In deze tijden worden we geconfronteerd met een aanzienlijke groep strenge gelovigen met praktisch middeleeuwse opvattingen over vrouwen, homo’s en heidenen. Daarbij mag rustig gesteld worden dat uit naam van dat geloof wereldwijd dagelijks beestachtigheden begaan worden. Eerwraak, stenigingen, onthoofdingen, bomaanslagen, er gaat geen dag voorbij of Allah wordt op een of andere manier bloeddorstig geëerd.

Dichter bij huis wordt een filmregisseur, met een gezond kritische houding tegenover dit geloof letterlijk afgeslacht en is het treiteren van homo’s en keppeldragers schering en inslag geworden. En er blijkt plots geen enkele cabaretier meer te zijn met enig gevoel voor humor waar het Allah betreft. Je zou derhalve verwachten dat progressief en vrijdenkend Nederland zielsgelukkig is met een politicus die met gevaar voor eigen leven strijdt voor behoud van de vrijheid in dit land en misstanden luidruchtig aan de orde stelt en niet, zoals de afgelopen decennia gebruikelijk was, bagatelliseert en onder het tapijt schuift.

Niets blijkt echter minder waar. Als door een adder gestoken moet de vrijheidstrijder het ontgelden en worden dagelijks alle linkse pijlen op hem gericht. De vrijheid van Godsdienst staat plotseling bovenaan de linkse agenda. Hoe durft hij daaraan te tornen! Merkwaardig, je zou toch eerder verwachten dat men zich bezig houdt met de vraag of een godsdienst, die zelf in woord en gedragingen in veel opzichte intolerant is, dezelfde rechten verdient als onze makke Christenen. Maar nee, de godganse linkse kerk ziet in de boodschapper het enige probleem.

Dagelijks worden de talkshows bevolkt door fijnbesnaarde zielen, uitsluitend opgeroepen om Wilders nog eens flink te demoniseren, maar die verder zelden de indruk wekken dat ze ooit verder gekeken hebben dan hun neus lang is. En ze willen het ook niet echt niet, vrees ik, zo heerlijk dobberen ze nog rond in hun warme superioriteitsbadje. Waarom zouden ze in godsnaam zelf nadenken en de eigen droom verstoren?

_____