zondag 23 maart 2014

Geert Wilders legt 'meer of minder Marokkanen'-vraag uit

.
Hieronder vindt u een video van de persconferentie van Geert Wilders (PVV), naar aanleiding van de commotie die onststond na zijn "meer of minder Marokkanen"-vraag tijdens een verkiezingsbijeenkomst. Daarin legt hij uit dat de PVV al jarenlang voor drie maartegelen pleit en dat die ook in het verkiezingsprogramma zijn opgenomen: 

1. Het beperken van immigratie uit islamitische landen, waaronder Marokko.

2. De bevordering van vrijwillige remigratie van Marokkanen.

3. Het uitzetten van criminele Marokkanen, door hen het Nederlandse paspoort af te pakken (als zij een dubbele nationaliteit hebben) en hen naar Marokko te sturen.

Deze drie maatregelen werden overigens ook door Wilders tijdens de verkiezingsbijeenkomst genoemd. Onder meer voor de camera van de NOS, toen hij er door een verslaggever op werd aangesproken. Het is dus geen achteraf-gepraat. 

Via de app van Zoomin.TV kon men overigens zien en vooral horen wat er vóór aanvang van de persconferentie gebeurde. Terwijl de camera stond gericht op de trap die naar de PVV-fractiekamers leidt, hoorde men dat de journalisten in een opperbeste stemming waren. Er werd uitgebreid gekout en gelachen, want men verwachtte dat Wilders zou aftreden als fractievoorzitter van de PVV in de Tweede Kamer. Die stemming sloeg geheel om tijdens de persconferentie, zeker toen de aanwezige journalisten vragen mochten stellen. Men was blijkbaar erg teleurgesteld dat de voorafgaande demonisering (met talloze nazi-vergelijkingen, zoals eerder bij Pim Fortuyn) Wilders niet weg jagen uit Den Haag.

 

Gisteren vond er in Amsterdam overigens een demonstratie tegen Wilders plaats, onder meer georganiseerd door de Internationale Socialisten. Dat zijn marxisten die met Hamas sympathiseren. Daarbij aanwezig waren moslims met een jihad-vlag (nota bene bij De Dokwerker).

Zie ook:
Tokkie moderner dan hoogopgeleide Marokkaan
Criminaliteitscijfers 'opgeschoond' ten gunste van Marokkanen en Turken
SCP: Aantal Marokkanen in criminaliteit 'schrikbarend'
Marokkaanse troebelen
Er zijn niet slechts een paar criminele Marokkanen

_____