woensdag 6 februari 2013

PVV-leider Geert Wilders hekelt pro-EU-koers VVD

.
In de Tweede Kamer was er gisteren een debat over de Europese Unie. Aanleiding was een recente speech van de Britse premier David Cameron, waarin hij een referendum over de EU aankondigde (mits hij voor een tweede termijn wordt herkozen).

Hieronder vindt u een bijdrage van Geert Wilders aan het debat in de Tweede Kamer. Aan het begin van zijn toespraak refereert hij overigens naar de aanslag op de Deense islamcriticus Lars Hedegaard, die gistermorgen aan de dood ontsnapte. 


Citaat:
De laatste drie weken voor de verkiezingen doet de VVD altijd een beetje rechts. We kennen dat. (...) In de campagne zou je bijna nog denken dat die partij ergens voor staat. Maar als de stembussen dicht zijn, blijken het toch weer gewoon de D66'ers die ze van nature zijn. (...) De heer Rutte is een eurofiel, die aan de leiband van de Partij voor de Arbeid loopt.
Hear, hear! Wat zullen al die "strategische" VVD-stemmers, die eigenlijk op de PVV wilden stemmen, maar uiteindelijk toch voor de VVD kozen, zich belazerd voelen. De VVD breekt verkiezingsbelofte na verkiezingsbelofte en de eurofiele PvdA'er Frans Timmermans bepaalt grotendeels het kabinetsbeleid inzake de EU.

Het kan echter nóg erger: als euroscepticus indirect voor eurofederalisme stemmen. Wie tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement op de VVD stemde, kreeg namelijk gratis Guy Verhofstadt erbij. Die notoire eurofederalist is immers de fractievoorzitter van de Europese liberalen, waarvan de Europarlementariërs van de VVD en D66 deel uit maken. Hij schreef recent een eurofiel boekje met de walgelijke pedofiel Daniel Cohn Bendit, fractievoorzitter van de Europese Groenen (inclusief GroenLinks).

Zie ook: 

_____