vrijdag 1 juli 2011

Is de Gazastrook een openlucht-gevangenis?

.
Het dagblad Trouw heeft ineens ontdekt dat de anti-Israëlische "Flotilla"-activisten bruikbare idioten voor de Moslimbroederschap en Hamas zijn. De Telegraaf, Kees Madura, Carel Brendel en ondergetekende wisten dat allang, maar de Zuur-Linkse journalisten van Trouw zijn altijd wat trager van begrip. En dan helpt het ook niet dat de oud-communist Willem Schoonen hoofdredacteur van Trouw is, want die is tegenwoordig een grote fan van het islamisme. Voor Schoonen geldt blijkbaar: "Eens een fellow traveller, altijd een fellow traveller."

Hoe dan ook, de ontdekking van Trouw helpt natuurlijk niet bij de anti-Israëlische propaganda-oorlog die Anne de Jong en consorten voeren. Zij willen een beeld scheppen van een vloot met vreedzame activisten, niet een vloot met gewelddadige islamisten en hun linkse collaborateurs.

Eerder ontdekte The New York Times — een andere Zuur-Linkse krant — dat het met de "armoede" in de Gazastrook reuze mee valt (dat kan ook niet anders, gezien de miljarden die er aan internationale hulp naar toe gaan). Ook dit staat haaks op het evangelie van de Zuur-Linkse goegemeente. De Gazastrook zou immers een soort openlucht-gevangenis zijn. Sommigen vergeleken de Gazastrook zelfs met een concentratiekamp (overigens een vreemd concentratiekamp, gezien de voortdurende toename van de populatie).

De berichtgeving van The New York Times inspireerde Brian Lilley van het Canadese TV-programma Byline tot het onderstaande commentaar:
_____