vrijdag 3 juni 2011

Is de Tea Party-beweging racistisch?

.
Op The American staat een uitstekend artikel over de racisme-aantijgingen die jegens de Tea Party-beweging worden gemaakt. Hieronder vindt u een vrije vertaling van de belangrijkste zinnen uit het artikel. Sommige links heb ik zelf toegevoegd.

De populairste aanval van Links op de Tea Party-beweging komt op het volgende neer: de Tea Party-beweging is tegen Obama vanwege zijn huidskleur, niet vanwege zijn regeringsbeleid. Deze beweging is, volgens velen binnen de Democratische partij en linkse organisaties, geworteld in een fundamenteel racistische kijk op Amerika en president Obama. Vorig jaar suggereerde Obama zelf dat racisme de onderliggende agenda van de Tea Party-beweging is.
Waarom creĆ«ert Herman Cain, een rechtse zwarte zakenman en radiopersoonlijkheid uit Georgia, dan zoveel opwinding onder de mensen die als kwade blanke racisten worden verguisd? In een recente peiling onder Republikeinen en onafhankelijken die naar de Republikeinen neigen, versloeg Cain zijn concurrenten Michele Bachmann, Jon Huntsman en Tim Pawlenty. De opwinding rondom Cain is nogal overtuigend bewijs dat 1) de anti-Obama-beweging is gebaseerd op zorgen over de toekomst van het land, niet op racisme, en; 2) Links graag het 'racisme'-etiket op tegenstanders plakt.
Uiteraard bestaat er in Amerika nog altijd racisme. Bovendien kan men racistische elementen over het hele politieke spectrum vinden. Het is echter goedkoop en intellectueel zwak om te denken dat men een racist moet zijn om tegen Obama te zijn.
Hier nog een relevante video, die vorig jaar werd gemaakt:Zie ook:
We, the Unhyphenated Americans
De racisme-kaart van Keith Olbermann

_____