vrijdag 10 juni 2011

Beesten van mensen: ritueel slachten in Indonesië

.
Nieuws.nl meldde twee dagen geleden het volgende:

Australië heeft de export van levende have naar Indonesië stilgelegd na het opduiken van gruwelijke videobeelden waarop te zien is hoe dieren geschopt worden en minutenlang doodbloeden, terwijl herhaaldelijk op hun kelen wordt ingesneden. Ook kijken de dieren bevend van angst toe hoe eerder geslacht vee voor hun ogen wordt gevild. De beelden hebben in Australië een golf van woede losgemaakt.
De gruwelijke videobeelden waren te zien in een reportage van Four Corners, een programma van de Australische zender ABC. Het ritueel slachten in Westerse landen is al gruwelijk, maar in het overwegend islamitische Indonesië wordt er nog een schepje bovenop gedaan. Daar zijn de "halal" slachters niets minder dan beesten van mensen. Australische dierenrechtenactivisten eisen dan ook een einde aan de export van levende dieren naar achterlijke landen als Indonesië.

Hieronder vindt u het meest relevante deel van de reportage van Four Corners. Ik wil u waarschuwen dat de onderstaande video gruwelijke beelden bevat.Zie ook:
Cattle abuse known in 2000, Richard Willingham & Tom Allard, TheAge.com.au, 7 juni 2011
Ongelooflijk PvdA-argument: Allah weet het beter dan Thieme, Carel Brendel, CarelBrendel, 7 mei 2011
Verbod rituele slacht is overwinning beschaving, Gerry van der List, Elsevier.nl, 13 april 2011
Pat Condell over multiculturalisme en ritueel slachten, Lux et Libertas, 11 februari 2011
De geniepige 'halalisering' van West-Europa, Lux et Libertas, 19 januari 2011
The religious excuse for barbarity, Johann Hari, Independent.co.uk, 19 november 2010

_____