zondag 8 mei 2011

Vijf artikelen over de dood van Osama Bin Laden die u moet hebben gelezen

.
The Washington Times publiceerde een artikel van Anneke Green over het zeemansgraf dat Osama Bin Laden kreeg. Het Witte Huis wil niet veel kwijt over de begrafenisceremonie, maar er is waarschijnlijk een preek gehouden waarin het fictief personage "Allah" werd gevraagd Bin Laden "op te nemen in het paradijs". Dit zou natuurlijk uiterst wrang zijn voor de nabestaanden van de slachtoffers van de aanslagen op 11 september 2001.

Andrew Bostom vraagt zich op de American Thinker af of bij de begrafenisceremonie van Osama Bin Laden de joden en de christenen werden vervloekt. Dit zou namelijk het geval zijn als de Amerikaanse marine zich aan haar eigen protocol zou hebben gehouden. In dat geval zou iemand namelijk de openingsverzen van de koran hebben gebeden.

The Daily Beast publiceerde een artikel van Salman Rusdie, waarin de uiterst dubieuze rol van het Pakistan wordt belicht. Het is veelzeggend dat Osama Bin Laden jarenlang ongestoord in een opvallend groot huis in de buurt van een militaire academie kon leven. En wij moeten volgens de Pakistanen geloven dat niemand wist wie in dat huis woonde. Meer dan ooit is duidelijk geworden dat het Pakistaande regime dubbelspel speelt.

Op National Review Online merkt Victor Davis Hanson op dat de Amerikaanse president Barack Obama zich wel heel erg op de borst klopt voor het vinden en doden van Osama Bin Laden. Obamas gedrag is bovendien hypocriet, want Bin Laden is gevonden dankzij beleid waartegen hij als senator en presidentskandidaat ageerde (destijds was George W. Bush nog president). Als Obama destijds zijn zin had gekregen, had hij nu Bin Laden niet kunnen laten traceren en liquideren.

The Wall Street Journal publiceerde een artikel van Michael Mukasey over de rol van ruwe ondervragingstechnieken als waterboarding. Door deze controversiƫle ondervragingstechnieken gaf het Al Qaida-kopstuk Khalid Sheikh Mohammed informatie die uiteindelijk tot de schuilplaats van Osama Bin Laden leidde. Sinds het aantreden van Barack Obama als president, heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie echter een strafrechtelijk onderzoek gestart naar CIA-medewerkers die deze ondervragingstechnieken gebruikten.


_____