woensdag 6 april 2011

Zwarte supremacist Malcolm X had affaire met blanke man

.
De International Business Times meldt vandaag het volgende (enigszins vrije vertaling):
Malcolm X, die een groot deel van zijn leven te keer ging tegen blanke mannen, had schijnbaar geen bezwaar tegen seks met één van hen. Volgens een biografie van de radicale zwarte activist was Malcolm biseksueel en had hij een affaire met een blanke man.
De niet voor de hand liggende liefdesaffaire van Malcolm X wordt beschreven in Malcolm X: A Life of Reinvention. De auteur van deze biografie is de Afro-Amerikaanse professor Manning Marable.
 
Malcolm X werd in 1925 geboren en heette oorspronkelijk Malcolm Little. Toen hij eind jaren veertig in de gevangenis zat, werd hij lid van de Nation of Islam en ging hij zich Malcolm X noemen. De Nation of Islam is een zwart-racistische organisatie, onder meer bekend van de rabiate jodenhaat van Louis Farrakhan. Laatstgenoemde hield in 1995 een toespraak tijdens de Million Man March, een massabijeenkomst die ook in Nederland veel aandacht kreeg. De Amerikaanse president Barack Obama heeft meegeholpen bij de organisatie van deze massabijeenkomst.
 
In 1995 was Barack Obama nog lid van de Trinity United Church of Christ (TUCC). Leider van die Afrocentrische kerk was de zwarte racist Jeremiah Wright, een groot fan van Louis Farrakhan. In 1984 brachten Wright en Farrakhan een solidariteitsbezoek aan de Libische dictator Muammar Khadaffi. Vier jaar geleden kreeg Farrakhan zelfs een soort Lifetime Achievement Award van de TUCC.
 
Barack Obama kan veel Amerikaanse journalisten overigens bedanken dat zij in 2008 zijn TUCC-lidmaatschap bagatelliseerden, anders was hij nooit president geworden.
 
 
_____