vrijdag 1 april 2011

Martin Bosma over de 'Arabische Lente'

.
Hieronder volgt een passage uit een column (via HVV) van Martin Bosma in NRC Handelsblad. De tekst is door mij voorzien van links om nog wat extra informatie te geven.

De communis opinio is dat er sprake is van een Arabische Lente.
De gedeelde wijsheid is: we staan aan de vooravond van iets fantastisch, iets wonderbaarlijks, iets historisch.
Eeuwenlang heette het Barbarije, maar geef het een maand of wat en dat gebied zal plotsklaps veranderen in een schitterende oase, gekenmerkt door pluralistische, seculiere democratieën, gezellige grand cafés, vrijmoedige, intellectuele discussie en hier en daar een lesbische praatgroep. En Facebook natuurlijk, vooral heel veel Facebook. Het Midden-Oosten zal de kroon op de schepping worden. En Bertus Hendriks zag dat het goed was.
Testbeeld Hendriks — ex-Palestina Komitee Nederland — vertelt avond aan avond dat de Moslimbroederschap eigenlijk een soort Leger des Heils is. Zelfs Tariq Ramadan wordt geboekt om nog eens uit te leggen dat Wilders helemaal ernaast zit.
(...)
'Iedereen' is het weer met elkaar eens, maar voorlopig is het Midden-Oosten nog niet echt op weg naar het paradijs van George Soros en Jimmy Carter. Een waarlijke democratie, gebaseerd op een samenleving die doordrenkt is met islam, koran, sharia en jihad — ik zie 't niet gebeuren. Dat vele moslims oprecht naar vrijheid hunkeren, brengt daarin geen verandering.

Villamedia meldt overigens dat NRC Handelsblad tussen nu en september alweer stopt met de column van Martin Bosma (eerder al verloor Afshin Ellian zijn column). NRC-"Gutmenschen" zien namelijk liever columns van oogkleppen-dragende nitwits in hun krant, al noemt NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch officieel een andere reden voor het vertrek van Bosma.


 
_____