donderdag 4 maart 2010

'De god van de koran haat joden hoe dan ook'

.
In 2008 berichtte The Daily Telegraph dat Mosab Hassan Yousef, een zoon van een van de oprichters en leiders van de Palestijnse terreurorganisatie Hamas, de islam de rug had toegekeerd en christen was geworden. Dat was een moedige stap van Yousef, want volgens de islam moet "afvalligheid" met de dood worden bestraft. Eind vorige maand berichtte de Israëlische krant Haaretz dat Yousef tevens ruim tien jaar lang voor de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet heeft gespioneerd. Dankzij de informatie van Yousef konden tientallen zelfmoordaanslagen op Israëlische doelen worden voorkomen.


In een recent interview met het persbureau Associated Press zegt Mosab Hassan Yousef veel zinnige dingen. Zo zegt Yousef dat de islam "geen religie van vrede" is. Tevens is hij kritisch over de "god van de koran" en de "profeet" Mohammed.

In de onderstaande video wordt Mosab Hassan Yousef door Sean Hannity geïnterviewd. En ook in dit interview doet hij zinnige uitspraken. Zo zegt Yousef onder meer dat de Palestijnse terreur primair uit islamitische jodenhaat voortkomt, niet uit ontevredenheid over het beleid van Israël: "De god van de koran haat joden hoe dan ook, of er nou sprake van bezetting is of niet."Hat tip (voor video) ter attentie van Weasel Zippers.


_____