vrijdag 5 februari 2010

Jelle Klaas ook ronselaar voor Colombiaanse terreurbeweging FARC?

.
Gisteren besteedde ik aandacht aan een reportage van EenVandaag. Die reportage ging over Iraanse studenten, die via de rechtbank in Den Haag hadden afgedwongen studies te mogen volgen waarbij nucleaire kennis wordt opgedaan. De kijkers van EenVandaag werd essentiële informatie onthouden over twee lieden die werden geïnterviewd. Het betrof de Iraanse student Behnam Taebi en zijn advocaat Jelle Klaas. Beide zijn (of in ieder geval waren) actief binnen de Internationale Socialisten, een extreem-linkse groepering met sympathieën voor islamitische terreurbewegingen als Hamas en Hezbollah. Op GeenStijl vond ik nog wat interessante informatie over Jelle Klaas. Op 30 mei 2009 publiceerde GeenStijl namelijk een "ingezonden brief" (in mailvorm) over de activistische studententijd van Klaas:

Ik wil het even hebben over de linkse hypocrisie. En dan met name die van het extreemlinkse clubje dat zichzelf Internationale Socialisten noemt. Beter gezegd: De hypocrisie van hun huisadvocaat en bestuurslid Mr. Jelle Klaas.

Jelle Klaas heeft jaren geleden Mark Rutte veroordeeld gekregen voor discriminatie van Somalische asielzoekers. Nu heeft Jelle Klaas de staat aangeklaagd voor discriminatie van Iraanse studenten, omdat die geen toegang krijgen tot nucleaire kennis op universiteiten.
Inderdaad mensen, Jelle Klaas heeft een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel.

Jelle Klaas heeft in Groningen rechten gestudeerd. Vanaf 2000 was hij actief lid van de Internationale Socialisten in Groningen. In 2001 heeft hij de anarchistische beweging Trefpunt Anti-Kapitalisten helpen oprichten. In het Groningse kraakpand "Op Drift" organiseerde het TAK in 2001 een zogenaamd informatieve bijeenkomst met mensen uit Colombia ( lees: FARC-ronselaars) om te praten over het plan Columbia van de Amerikaanse regering. Dit plan behelst de War on Drugs en vergaande controle van de Colombiaanse autoriteiten over het gehele land. Oftewel: de strijd tegen het FARC dat zich op grote schaal bezig houdt met drugssmokkel.

In 2001 heeft Jelle Klaas diverse mensen uit Colombia (lees: FARC-ronselaars) uitgenodigd in kraakpand Op Drift. Website Ravagedigitaal heeft nog een verslag gepubliceerd van de bijeenkomst destijds.

Uit dit verslag blijkt duidelijk dat de IS-woordvoerder Mr. Jelle Klaas via Trefpunt Anti-Kapitalisten contacten heeft gelegd met diverse FARC-agenten.

En wie woonde er ook in 2001 al in kraakpand Op Drift?

Precies. Tanja Nijmeijer.

Het is algemeen bekend dat Tanja Nijmeijer actief lid was van de Groningse Internationale Socialisten. Dit wordt door diverse oud-medestudenten bevestigd. Ook de IS beamen haar lidmaatschap maar zijn tegenwoordig niet meer zo trots op haar rol binnen de trotskistische organisatie. Vraag de IS ernaar en hun uiterst zwakke verweer luidt: "Ze kwam nooit op vergaderingen en we hebben haar nooit gezien." Right.

Dit is natuurlijk 100% bullshit.

Pooier Jelle Klaas heeft haar hoogstpersoonlijk geronseld om zich aan te sluiten bij de FARC.

De rol van Jelle Klaas en het lot van Tanja Nijmeijer is des te wranger gezien het feit dat Tanja binnenkort mag wegrotten in een Colombiaanse cel. Terwijl de weledelgestrenge heer Klaas tegenwoordig carrière maakt als bevlogen sociaal-advocaat. De hele top van de Internationale Socialisten wast haar handen in onschuld, terwijl de kapitalistische euro's binnen blijven stromen. Neem nou de vriendin van Jelle Klaas en mede Internationaal Socialist, Sylvia Brugman. Heeft destijds net zo fanatiek lopen inpraten op Tanja maar vult tegenwoordig haar zakken als Post Doc op de Erasmus Universiteit te Rotterdam. En zo kijken nog wel meer prominente IS'ers tegenwoordig even de andere kant uit wanneer de kwestie Nijmeijer ter sprake komt.

Hopelijk mogen ze nog lang onrustig slapen in deze wetenschap.

Dezelfde Jelle Klaas stond zijn kameraad Behnam Taebi dus juridisch bij. En door de juridische overwinning van Klaas wordt nuceaire kennis beschikbaar voor een Iraanse links-extremist met sympathieën voor islamitische terreurbewegingen (Taebi). Zo kennen wij Nederland weer: levensgevaarlijk naïef. Mede mogelijk gemaakt door de rechtbank in Den Haag.

_____