woensdag 17 februari 2010

Barack Obama benoemt radicale moslim tot gezant voor de Organisatie van de Islamitische Conferentie

.
De Amerikaanse president Barack Obama heeft Rashad Hussain benoemd tot nieuwe gezant voor de Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC). De OIC is een samenwerkingsverband van 57 islamitische landen, die met name via de Verenigde Naties probeert blasfemie (lees: islam-kritiek) wereldwijd te verbieden. Obama maakte de benoeming afgelopen zaterdag bekend en bestempelde Rashad daarbij als "een trouwe medewerker" (Rashad behoorde reeds voor zijn benoeming tot de staf van Obama). Opvallend was bovendien dat Obama hem als "een hafiz van de koran" omschreef, iemand die de koran uit zijn hoofd kan reciteren. Rashad is dus een zeer vrome moslim.

In 2004 betuigde Rashad Hussain (in bijzijn van geloofsgenoten) zijn solidariteit met Sami Al-Arian, een fondsenwerver voor de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ). Al-Arian was destijds in de Verenigde Staten aangeklaagd wegens het steunen van deze terroristische organisatie. Volgens Obamas nieuwe gezant voor de OIC was de vervolging van Al-Arian echter politiek gemotiveerd. In 2006 werd Al-Arian, nadat hij had bekend, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 57 maanden. Van een politiek proces was geen sprake. Ondertussen wordt er overigens hard gewerkt de digitale sporen van Hussains steunbetuiging aan Al-Arian te verdoezelen, maar dat is een ander verhaal.

Hussains steunbetuiging aan Al-Arian is overigens geen "incident". Hussain heeft namelijk nauwe banden met de Moslimbroederschap. Deze wereldwijde beweging heeft als motto: "God is ons doel. De Profeet is onze leider. De Koran is onze wet. De strijd is onze manier. Voor God sterven is onze hoogste verwachting." Het is dan ook opvallend dat Barack Obama juist een sympathisant van deze verwerpelijke beweging gezant voor de Organisatie van Islamitische landen maakt (en hem eerder tot zijn staf benoemde).

De benoeming van Rashad Hussain staat niet op zich. Om een of andere reden omringt Obama zich graag met foute lieden. Zo was de antisemitische complotdenker Jeremiah Wright twintig jaar lang zijn dominee (Obama noemde Wright zelfs zijn "spirituele mentor"). Bovendien begon Obamas politieke carriƫre met een bijeenkomst in het huis van de voormalige extreem-linkse terrorist Bill Ayers. En zo heeft Obama nog veel meer foute vrienden (zoals Rashid Khalidi, Dalia Mogahed, Van Jones, et cetera). Daarvan leest u echter nauwelijks of niets in de Nederlandse "kwaliteitskranten". De journalisten daarvan hebben het namelijk veel te druk met het ophemelen van "The Obamessiah".

_____