vrijdag 11 december 2009

Dries van Agt hunkert naar 'Endlösung der Israelfrage'

.
U heeft het de afgelopen dagen vast wel gehoord of gelezen: Dries "The Jew Hunter" van Agt krijgt van allerlei prominenten
steun in zijn strijd tegen Israël. Zij hebben zitting genomen in de "Raad van Advies" van The Rights Forum, Van Agts nieuwe anti-Israëlische stichting. Men zou deze stichting ook als postmodern-antisemitisch kunnen bestempelen, want het is toch veelzeggend dat lieden als Dries van Agt zich steeds weer exclusief focussen op het Israëlisch-Palestijns conflict, het enige conflict in het Midden-Oosten waarbij joden betrokken zijn. Dat elders in de regio Koerden worden onderdrukt interesseert hen schijnbaar geen moer. Dat de situatie van de kopten in Egypte schrijnend is, kan hen evenmin interesseren. Nee, alleen en uitsluitend het Israëlisch-Palestijns conflict vinden Dries van Agt en consorten de moeite van het bespreken waard. Daarbij geven zij de Israëli's grotendeels de schuld van dat conflict. En dat terwijl Israël, zeker voor Midden-Oosterse begrippen, zeer terughoudend is in de strijd tegen de Palestijnse terreur.

Met activisme tegen Israël kan de postmoderne jodenhater, op een tegenwoordig salonfähige manier, uiting geven aan zijn haat. Vandaar dat men in de "Raad van Advies" van The Rights Forum onder meer "the usual suspects" van linkse signatuur tegenkomt, die al jarenlang geen geheim maken van hun afkeer van de enige democratische rechtsstaat in het Midden-Oosten. Denk bijvoorbeeld aan de voormalige EUSSR-apparatsjik Laurens Jan Brinkhorst (D66) en Klaas "Fortuyns bloed aan zijn handen" de Vries (PvdA). Opvallend is echter ook dat nogal wat lieden van christen-democratische signatuur in de adviesraad van de betreffende stichting zitten. De postmoderne variant van de klassieke jodenhaat beperkt zich tegenwoordig niet meer tot linkse kringen. Prominente CDA'ers als Hans van den Broek, Frans Andriessen, Peter Kooijmans en Tineke Lodders scharen zich namelijk ook achter Dolle Dries. Zij hunkeren, net als hun Obersturmbannführer Dries van Agt (eveneens CDA), naar een Endlösung der Israelfrage.

_____