woensdag 24 oktober 2012

EU vraagt tolerantie voor twee totalitaire ideologieën

.
De Britse Europarlementariër Daniel Hannan heeft een interessante weblog op de website van The Daily Telegraph. Recent attendeerde hij zijn lezers op een wel erg opvallende "tolerantie"-poster van de Europese Commissie (die wordt geleid door de oud-maoïst José Manuel Barroso):


Op bovenstaande poster staat de tekst "Wij kunnen allemaal dezelfde ster delen. Europa Voor Iedereen". In de grote ster zijn onder meer symbolen van de islam verwerkt. De islam is een politiek-religieuze ideologie, die totalitair van aard is (zo regelt de sharia alle aspecten van het leven van een moslim).

Op de poster staan echter nog meer totalitaire symbolen, namelijk vijf maal een hamer en sikkel, symbool van het communisme. Dat is nota bene de dodelijkste ideologie van de twintigste eeuw. De poster is niet alleen belachelijk, maar ook krenkend voor mensen uit EU-lidstaten die vroeger onder het communistische Oostblok vielen. En dan vinden Eurofielen het overdreven als de EU als EUSSR wordt omschreven!

Toepasselijk is het onderstaande citaat uit een artikel van Geert Wilders en Barry Madlener:

Vanuit zijn praktijkervaring met de voormalige Sovjet-Unie, de Unie van Socialistische Sovjetrepublieken (USSR), noemt Vladimir Boekovski, die als politiek dissident vele jaren in strafkampen gevangen zat, de EU steevast de EUSSR. De Sovjet-Unie wilde de nationale identiteit van de deelstaten bestrijden. De natiestaten moesten verdwijnen. Uiteindelijk bleek de Sovjet-Unie niet bestand tegen de democratiseringsgolf die eind jaren tachtig door Oost-Europa trok. De USSR viel uit elkaar in nationale staten, die zich omvormen tot echte democratische rechtsstaten. Dat gebeurde ook in Tsjechoslowakije. Wie daarom vanuit praktijkervaring spreekt, is de Tsjechische president Vaclav Klaus. Ook hij waarschuwt voor het ‘Europeanisme’ dat de nationale democratie in de lidstaten uitholt.

Zie ook:

_____