dinsdag 10 april 2012

Leesadvies: Het Vrije Westen (de nieuwe website van Leon de Winter)

.
Vorige week lanceerde Leon de Winter de website Het Vrije Westen. Op die website doet hij verslag van zijn reis door de Verenigde Staten, die een jaar lang zal duren. Onderwerp zijn onder meer de presidentsverkiezingen van dit jaar. Uiteindelijk zullen zijn ervaringen worden gebundeld in een boek met de titel Op zoek naar de Amerikaanse droom. Wie dit boek voor dertig euro koopt, heeft tevens toegang tot alle artikelen op de website. Dat zijn overigens niet alleen artikelen van De Winter zelf, maar ook van Amerikaanse schrijvers (zoals Victor Davis Hanson, onder meer columnist en blogger van het gerenommeerde National Review).

Het initiatief van Leon de Winter is zeer interessant, met name voor mensen die Amerikaans nieuws vooral via Nederlandse media volgen. Op Diederik van Hoogstraten na, verkondigen Amerika-correspondenten namelijk vooral linkse propaganda over de Verenigde Staten. Wie de verslaggeving van Eelco Bosch van Rosenthal (NOS) en consorten als zoete koek slikt, krijgt dan ook een zeer eenzijdig beeld van het land. De artikelen op Het Vrije Westen kunnen dan dienen als een reality check. Zo zijn Republikeinen doorgaans niet gestoord, zoals "Amerika-deskundige" Maarten van Rossem (PvdA) graag beweert.

Hoewel ik persoonlijk het nieuws over de VS vooral via Amerikaanse media en blogs volg, heb ik het boek van Leon de Winter toch gekocht. Toen Leon de Winter columnist van Elsevier was, las ik zijn interessante columns namelijk met veel plezier. Destijds toonde hij al aan dat hij wars van politiek-correcte onzin was, die jammer genoeg dagelijks door linkse journalisten wordt verkondigd. Met de Amerikaanse presidentsverkiezingen voor de deur, staat ons uiteraard weer maanden van Obamania te verwachten in kranten en op TV. Dan is het toch wel fijn als men daarnaast regelmatig een nuchter artikel van De Winter kan lezen.

Leon de Winter verdient sowieso steun voor zijn initiatief, dat zeker financieel gezien moedig is. Als zijn website een succes wordt, biedt dat bovendien perspectief voor gelijksoortige initiatieven van andere dissidente geluiden (die niet of nauwelijks aan bod komen door de vergaande Gleichschaltung van de media in ons land). En wat zijn nou dertig euro voor een jaar lang lezen van interessante artikelen over de VS? Doe De Winter – en mij – een plezier en koop alstublieft zijn boek. Dat gaat heel makkelijk, bijvoorbeeld via iDeal. Dus op naar Het Vrije Westen en veel leesplezier!

_____