dinsdag 24 januari 2012

Jaarlijks 2,4 miljard euro naar EU-propaganda

Hieronder vindt u een citaat uit een column van Syp Wynia (Elsevier, 24 januari 2009). Ik heb daaraan enkele links toegevoegd. 
De eurokritische Londense denktank Open Europe becijferde onlangs wat er aan Brusselse propaganda over het continent wordt uitgestrooid. Het is een onafzienbare stroom, die jaarlijks 2,4 miljard euro kost. De eigen propaganda-afdeling van de Europese Commissie, duizend man sterk, geeft jaarlijks alleen al meer dan 200 miljoen euro uit. De grote bulk gaat echter verpakt als opiniepeilingen, cultuur of onderwijs de deur uit.

Veel van de onafhankelijk ogende deskundigen die vanuit Brussel en elders als ingewijde worden opgevoerd, blijken gewoon een door Brussel gesubsidieerd leven te leiden. Het lobby-instituut van de miljardair George Soros in Brussel, tot voor kort geleid door onze eigen prinses Mabel, behoort tot een van die ontvangers van Brusselse subsidies. Plotseling herinneren we ons een rapport van oudere Europese staatslieden, een idee van Soros en Mabel, waarin vreselijk onafhankelijk en deskundig werd ingezet op het opnemen van Turkije in de Europese Unie.
En wie komen we daar ook tegen? De Europese Culturele Stichting in Amsterdam, voorgezeten door prinses Laurentien, die met succes lobbyde voor meer Europese cultuursubsidies en niet alleen leeft van Postcodeloterij-miljoenen, maar ook van Brussels belastinggeld. Uit de grote Brusselse propagandapot wordt ook de jeugd, die de toekomst heeft, driftig bewerkt – onder meer door 750 hoogleraren her en der in Europa, wier leerstoel uiteraard door Brussel wordt betaald. 

Zie ook: 

_____