donderdag 19 januari 2012

Onnozele VVD'er Hans van Baalen begrijpt niets van de opstand in Syrië

Een citaat uit een artikel van Barry Oostheim: 
Hans [van Baalen] was in Israël als voorzitter van de internationale liberalen en sprak in die hoedanigheid met Benjamin Netanyahu die natuurlijk verbonden is met de Israëlische evenknie van de VVD binnen de Likoed. In het anderhalf uur durende gesprek gaf Hans Bibi goede raad; Israël moet contact leggen met de Syrische oppositie en haar ondersteunen. Die oppositie is democratisch wil het verhaal. Zij vertegenwoordigen de Arabische Lente en die is goed. Dat diezelfde oppositie geen aardig woord voor Israël over heeft en dat Assad in demonstraties van de oppositie geregeld voor Jood word uitgescholden, mag de pret niet drukken. Hans houdt zich blijkbaar willens en wetens doof voor de schaduwkanten van het Syrische verzet dat in bepaalde wijken van Homs een waar schrikbewind uitoefent dat weinig of niets onderdoet aan het moordzuchtige regime van Assad. “Wie daar ook aan de macht komt na Assad”, zegt Hans, zal begrijpen dat je beter diplomatieke relaties met Israël kan onderhouden. De vraag is of hij het zelf gelooft.
Ik adviseer u het volledige artikel te lezen, waarin ook de dubieuze rol van Qatar ter sprake komt. Het Arabische emiraat speelt namelijk een vies spelletje, zo berichtte recent ook Alfred Hackensberger op Welt Online (een Nederlandse vertaling vindt u op de website van E.J. Bron). Het regime van emir Hamad bin Khalifa Al Thani steunt namelijk islamistische opstandelingen in Syrië in hun strijd tegen de dictator Bashar al-Assad. Het gaat Qatar daarbij uiteraard niet om mensenrechten, want het emiraat is zelf een dictatuur. Het gaat puur om macht in de regio, die zou toenemen als vriendelijk gezinde islamisten in Syrië aan de macht zouden komen.

Qatar is overigens ook de thuisbasis van de Arabische nieuwszender Al Jazeera, waarvoor de Nederlandse journaliste Step Vaessen werkt. Haar salaris wordt betaald door de emir, die vele miljoenen oliedollars in de nieuwszender steekt. Al Jazeera is dan ook een propagandazender van het regime.

_____