donderdag 1 december 2011

Lex Runderkamp gelooft in complottheorie over brand koptische kerk

.
In het Midden-Oosten zijn complottheorieën erg populair. Dat geldt dus ook voor Egypte. NOS-verslaggever Lex Runderkamp maakte recent in dat land een reportage, waaruit blijkt dat hij zelf voor zo een complottheorie is gevallen:
Verslaggever Lex Runderkamp reisde af naar een stadje in het zuiden waar ook een kerk in brand was gestoken. Na een paar gesprekken, waarvan een in het Journaal te zien was, kwam hij met een vreemde, ongefundeerde bewering. De kopten zouden hun kerk zelf in brand hebben gestoken. Het is ontegenzeggelijk waar dat verhalen hier vaak meerdere kanten hebben. Maar de suggestie dat 70 christenen in Marinab - op een inwoneraantal van 70.000 - de eigen kerk in brand staken, terwijl ze werden omringd door een massa moslims die de brand juist wilde blussen, is te bizar voor woorden. Runderkamp moet met harde bewijzen komen voor hij dit soort vergaande beweringen doet.
Op AmsterdamPost schrijft een columnist dan ook het volgende:
Zelden heb ik zo'n duidelijk voorbeeld gezien van islam apologie. Meestal gebeurt dat veel subtieler. Een beter voorbeeld van islam-apologie is ook zelden vertoont. Het zal de geschiedenis ingaan als het ultieme voorbeeld van een journalist die zo blind en doof is voor de vele schaduwkanten van islam dat hij zijn toevlucht neemt tot verdraaïng en aanstootgevende insinuaties. U weet nu: op het offerblok van de islam apologie wordt de waarheid geofferd. Alles is geoorloofd om de Gutmensch-mythe van de mooie islam in stand te houden.

Zie ook:
Dossier NOS Nieuws
Dossier Egypte

_____