dinsdag 18 oktober 2011

Werving gastarbeiders niet de belangrijkste oorzaak van massa-immigratie

.
Hieronder vindt u een passage uit het boek De schijn-élite van de valse munters (2010) van Martin Bosma. Ik heb daaraan een link toegevoegd naar een pdf-bestand, dat ik via een weblog vond.

De werving van gastarbeiders is in 1975, vlak na de oliecrisis, tot een eind gekomen. De toestroom is voortaan vooral toe te schrijven aan wat eufemistisch heet ‘gezinsvorming en -hereniging’, oftwel de mogelijkheid van elke buitenlander om zijn familie naar Nederland te halen. Daarbij komen dan nog de zogeheten regulariseringen, oftewel: om de zoveel jaar een generaal pardon.
Dankzij al deze welbewuste en weloverwogen regeringsmaatregelen wordt een kleine groep gastarbeiders omgetoverd tot een forse bevolkingsgroep, bestaande uit onder anderen een miljoen moslims. In 1973 bedraagt het aantal Marokkanen 22.000. De meeste leden (50 tot 70 procent) van de eerste groep gastarbeiders zijn dan alweer teruggegaan naar Marokko, of zouden dat nog doen. Anno 2010 zijn er 350.000 Marokkanen legaal in Nederland. Oftewel, de toestroom vanaf 1975 is volledig te wijten aan beleid. Niet aan globalisering of aan andere natuurverschijnselen.
Alle waarschuwingen zijn in de wind geslagen. Pieter Lakeman vraagt zich in zijn baanbrekende studie Binnen zonder kloppen af hoe het zover is gekomen. Volgens hem voltrekt zich rond 1975 een enorme verandering in de Nederlandse maatschappij. Lakeman trekt een parallel met het mccarthyisme in de Verenigde Staten. Wie zich niet conformeert, wordt vanaf nu voor racist uitgemaakt. ‘Hoewel het intimiderend karakter identiek was aan het oorspronkelijke mccarthyisme, waren er ook belangrijke verschillen. In de VS waren linkse intellectuelen (…) het slachtoffer, terwijl bij de Nederlandse campagnes linkse intellectuelen juist de drijvende krachten achter deze terreurbeweging waren.’


Zie ook:
Linkse journalisten bestreden DS'70 vanwege kritiek op massa-immigratie, Lux et Libertas, 13 september 2011
Meeste Marokkanen uit het Rifgebergte geen nakomelingen van 'gastarbeiders', Lux et Libertas, 29 april 2010
Het was 23 november 1983, therealshowstopper, 28 november 2009
Debat over immigratie gesmoord door 'linkse kerk', Jaco Alberts, NRC.nl, 30 juli 2002
De demonisering van Pim Fortuyn, Paul Frentrop, Trouw, 11 mei 2002


_____