dinsdag 13 september 2011

Linkse journalisten bestreden DS'70 vanwege kritiek op massa-immigratie

.
Hieronder vindt u een passage uit het boek De schijn-élite van de valse munters (2010) van Martin Bosma. Ik heb daaraan twee relevante links toegevoegd.
De DS’70-brochure Nederland mag geen immigratieland worden verschijnt in 1974 en is de eerste uitgebreide waarschuwing over wat ons heel misschien boven het hoofd hangt – tenzij Nederland nú maatregelen neemt. De toestroom moet tot staan worden gebracht. Remigratie moet worden bevorderd via terugkeerregelingen en het verbeteren van sociale verzekeringen; financiering kan voor een groot deel ten laste komen van ontwikkelingsgelden. De Kamerfractie van DS’70 heeft de terugkeerregeling tot op de cent nauwkeurig uitgewerkt.
[Willem Drees jr.] heeft het zelf uitgerekend. En met cijfers weet hij wel raad. Drees was thesaurier-generaal – de topambtenaar op het ministerie van Financiën – en hoogleraar openbare financiën aan wat later de Erasmus Universiteit wordt. Niemand waagt het zijn berekeningen in twijfel te trekken. Maar links Nederland overlaadt DS’70 met kritiek. De linkse pers staat klaar om de partij te brandmerken. In het weekblad Vrij Nederland wordt Drees uitgebreid afgedroogd. We zien in het artikel alle elementen die linkse journalisten sindsdien gebruiken tegenover iedereen die het waagt de massa-immigratie ter sprake te brengen: belachelijk maken, het toedichten van andere motieven, zoals stemmenwinst, en racisme.
Zie ook:
Dossier massa-immigratie
Dossier journalistiek
 
_____