vrijdag 8 april 2011

Donald Trump wellicht presidentskandidaat Republikeinen

.
De Amerikaanse zakenman Donald Trump overweegt zich kandidaat te stellen als presidentskandidaat voor de Republikeinen. U kent hem wellicht van het tv-programma The Apprentice, dat in Nederland en België onder de titel Trumps Troonopvolger op de buis werd gebracht.

The Wall Street Journal meldde twee dagen geleden dat Donald Trump nogal populair is onder Republikeinen die tijdens Republikeinse voorverkiezingen gaan stemmen. Weliswaar heeft 21 procent van deze mensen een voorkeur voor Mitt Romney, maar Mike Huckabee en Trump volgen met ieder 17 procent (slechts 10 procent heeft overigens een voorkeur voor Sarah Palin).

Uiteraard is er nog een lange weg te gaan voordat de Republikeinse voorverkiezingen gaan beginnen, maar de populariteit van Donald Trump is opvallend. Ook opvallend is dat hij veel aandacht trekt met een onderwerp dat eerder door de politieke elite en de mainstream media tot een taboe werd verklaard: het ontbrekend geboortecertificaat van de Amerikaanse president Barack Obama. Zoals ik reeds eens heb uitgelegd, heeft Obama wel zijn Certificate of Live Birth (ook wel: short form birth certificate) openbaar gemaakt, maar niet zijn birth certificate (ook wel: long form birth certificate). Een substantiële minderheid van de Amerikanen heeft daarom twijfels of Obama wel in de Verenigde Staten is geboren. Dat is namelijk een vereiste om überhaupt president van de VS te worden.

Hieronder vindt u twee video's. In de eerste video wordt Donald Trump geïnterviewd door Meredith Vieira van het tv-programma Today (NBC). In de tweede video wordt de mogelijke kandidaatstelling van Trump besproken door Martha MacCallum, Kirsten Powers en Angela McGlowan in het nieuwsprogramma America's Newsroom (FOX News).


_____