woensdag 7 april 2010

Is Michelle Obama een 'birther'?

.
Het is volgens mij zeer aannemelijk dat Barack Obama in de Verenigde Staten is geboren, aangezien zijn short form birth certificate openbaar is en men dat document in principe niet zonder een long form birth certificate kan verkrijgen. Het laatstgenoemde document is het ├ęchte geboortecertificaat van Obama, wat hij overigens niet openbaar heeft gemaakt. De short form vind ik echter overtuigend bewijs (zonder long form immers geen short form).


Zogenaamde birthers denken daar echter anders over. Zij zijn er van overtuigd dat Barack Obama in Kenia is geboren en dus nooit president van de Verenigde Staten had mogen worden (in dat scenario is Obama immers geen natural born citizen, een vereiste voor het presidentschap).

Zijn vrouw Michelle Obama deed in een speech een uitspraak die in lijn is met de birther-bewering dat Barack Obama in Kenia is geboren. Dat heeft uiteraard niet veel te betekenen (waarschijnlijk een verspreking), maar het is wel nogal komisch als juist zij Kenia de "home country" van Barack Obama noemt. Birthers beschouwen dit dan ook als een gotcha!-moment. Kijk en luister naar Michelle Obama:_____