dinsdag 16 maart 2010

'Jihad Jane' begon haar jihadistische loopbaan in Amsterdam

.
Eerder berichtte ik over Colleen LaRose en Jamie Paulin Ramirez, twee tot de islam bekeerde Amerikaanse vrouwen, die betrokken zijn bij een moordcomplot op de Zweedse cartoonist Lars Vilks. Het Parool publiceerde gisteren een artikel over Colleen LaRose, waarin wordt gesteld dat LaRose haar jihadistische loopbaan in Amsterdam begon. Een passage van dat artikel:

De door de FBI gearresteerde Amerikaanse terreurverdachte Colleen LaRose (46), beter bekend als Jihad Jane, is haar loopbaan binnen de radicale islam begonnen in Amsterdam. Tijdens een vakantie in de Nederlandse hoofdstad maakt Jihad Jane voor het eerst kennis met de islam nadat ze een romantische ontmoeting had met een moslim, waarschijnlijk een Egyptenaar.

Volgens een internetbijdrage van de in oktober 2009 gearresteerde LaRose zou deze man haar 'het gevoel hebben gegeven dat ze heel speciaal was'. Ook leidde de ontmoeting in Amsterdam, volgens LaRose, tot haar wens 'om moslim te worden'. Het bezoek aan Amsterdam zou in 2006 hebben plaatsgevonden.

Verderop in het artikel kan men het volgende lezen:

Smoorverliefd keert LaRose vervolgens vanuit Amsterdam terug naar Philadelphia, haar woonplaats. Sinds het bezoek aan Nederland raakt ze geobsedeerd door maar een ding: een jonge, rijke moslim trouwen. Maar hoe ze ook probeert om via moslim-datingsites aan de man te komen, het lukt niet. Vervolgens raakt LaRose, die inmiddels zelf moslim is geworden, in de ban van Al Qaida en de heilige oorlog, of jihad, tegen het Westen.

Zondag werd op de website van Het Laatste Nieuws overigens een artikel gepubliceerd over Jamie Paulin-Ramirez, de "tweede Jihad Jane". Een passage uit dat artikel:

De zesjarige zoon van een 31-jarige vrouw uit Colorado die naar Europa vluchtte en er lid werd van een al-Qaida-cel, is gebrainwasht tot een "haatdragende, fundamenteel islamitische zombie" melden de geschokte grootouders van Christian Carreon.

De moeder van Christian, Jamie Paulin-Ramirez, bekeerde zich tot de islam niet veel langer dan een jaar geleden toen ze nog in Leadville woonde. Ze ontmoette via het internet Najibullah Zazi, een Al-Qaida-soldaat die vorige maand schuldig pleitte aan een plot om bommen te doen ontploffen in het New Yorkse metrostelsel.

Volgens de ouders van Jamie Paulin-Ramirez zou hun dochter door Colleen LaRose zijn gerecruteerd.

_____