vrijdag 19 maart 2010

'Duitse SP' stelt bestaansrecht Israël ter discussie

.
Op 2 april 2007 werd op de oude website van Lux et Libertas het onderstaande artikel gepubliceerd. Bij deze de herpublicatie.

Die Linkspartei [tegenwoordig Die Linke, red.], een Duitse politieke partij die vergelijkbaar is met de SP, stelt het bestaansrecht van de staat Israël ter discussie. Norman Paech, de woordvoerder Buitenlandse Zaken van de partij, zegt namelijk niet alleen dat de Palestijnse regeringspartij Hamas de staat Israël niet hoeft te erkennen, maar bovendien dat het bestaansrecht van Israël aan het einde van een onderhandelingsproces besproken moet worden.

Die Linkspartei is een fusiepartij van de PDS (de opvolger van de Oostduitse SED) en de WASG (een verzameling van West-Duitse socialisten en communisten), die ook oud-Stasi-medewerkers als leden heeft. In Duitsland is Die Linkspartei onder meer bekend van haar agressief historisch revisionisme met betrekking tot de DDR. Daarbij hanteert men een motto dat ook door nationaal-socialisten wordt gebruikt: "Was damals Recht war, kann heute nicht Unrecht sein." ("Wat toen recht was, kan vandaag de dag geen onrecht zijn."). De misdaden die DDR-apparatsjiks tijdens de Oost-Duitse dictatuur pleegden tracht men zo te legitimeren.

_____