woensdag 11 november 2009

Homo's worden rechtser


Het onderstaande artikel werd oorspronkelijk op 11 november 2007 gepubliceerd op de oude website van Lux et Libertas.

In de meest recente uitgave van HP/De Tijd staat een artikel (zie noot) over het feit dat homo's rechtser worden. De oorzaak daarvan is de zwijgzaamheid van linkse politieke partijen ten opzichte anti-homo-geweld. Dat geweld wordt vaak door islamitische jongeren veroorzaakt, bijvoorbeeld in de (voormalige) homohoofdstad Amsterdam. In HP/De Tijd komt onder meer Theo Stokkink aan het woord, auteur van de homo-erotische thriller Uitgevonden en verbeterd. Daarin is de homohaat binnen de islam een van de thema's. Stokkink is somber over de toekomst:

Moslims breiden zich uit als een olievlek. In 2011 is meer dan de helft van
de Amsterdammers allochtoon. Democratisch gezien hebben zij het op dat moment
voor het zeggen. Wat moet je dan als homo: noodgedwongen binnenshuis blijven en
wachten tot je ruiten worden ingegooid?

Als het aan partijen als de PvdA en GroenLinks ligt moeten homo's daar inderdaad voor vrezen. Die partijen volgen namelijk stelselmatig de strategie van appeasement ten opzichte van problemen die door moslims worden veroorzaakt. Deze strategie leidt alleen maar tot de uitverkoop van Westerse waarden, inclusief de relatief tolerante houding ten opzichte van homo's. Moslims worden door appeasement immers niet of nauwelijks aangespoord zich aan te passen. Steeds meer homo's hebben dat in de gaten. Uit enquĂȘtes van de Gay Krant blijkt dan ook duidelijk een verrechtsing. In 1998 kregen PvdA, D66, GroenLinks en SP samen nog 65 procent; in 2007 was dat 41 procent.

De centrum-rechtse VVD is populair onder homo's, maar ook de uitgesproken rechtse Geert Wilders kan op steun rekenen. Hij heeft in het verleden herhaaldelijk anti-homo-geweld aan de kaak gesteld. Henk Krol, hoofdredacteur van de Gay Krant, zegt in HP/De Tijd daarover het volgende:

Wat Wilders zegt, is misschien niet de oplossing voor het probleem, maar hij
maakt het probleem zelf in ieder geval wel bespreekbaar. Ere wie ere toekomt:
dat hebben we echt aan mensen als Fortuyn en hij te danken.

Inderdaad, politici van zogenaamde "progressieve" partijen als de PvdA en GroenLinks zijn daarentegen vooral zwijgzaam. Van hen hoeven homo's niets anders dan verraad te verwachten.

Noot: Roze & rechts, Joost Bos, HP/De Tijd, 9 november 2007

_____