zondag 29 mei 2011

Moslims veroordeeld voor brute aanval op godsdienstleraar

.
In Londen zijn vier moslims veroordeeld voor een uiterst brute aanval op Gary Smith, een godsdienstleraar van een meisjesschool. Een vijfde moslim werd wegens medeplichtigheid veroordeeld. Hieronder vindt u een video waarin de BBC hier kort melding van maakt:Zoals in de video wordt vermeld, was het motief religieus van aard. De 26-jarige Akmol Hussain vond het namelijk onacceptabel dat zijn nichtje godsdienstles kreeg van een niet-moslim. "Hij bespot de islam en plaatst twijfels in de hoofden van mensen", aldus Hussain, wiens auto toevallig vanwege een terreurverdenking werd afgeluisterd (de geluidsopname waarin Hussain deze uitspraak deed, werd na de aanval afgeluisterd).

Samen met zijn geloofsgenoten Sheikh Rashid (27) Azad Hussein (26) en Simon Alam (19) viel Hussain de godsdienstleraar aan toen deze op weg naar zijn werk was. Het slachtoffer werd tien minuten lang in elkaar geslagen en liep daarbij ernstige verwondingen op (waaronder hersenletsel). Toen de aanvallers na de aanval in een auto wegreden, prezen zij hun god "Allah" en luisterden zij naar jihadistische muziek.

De aanval vond overigens plaats in de Oost-Londense wijk Tower Hamlets, een ge├»slamiseerde wijk met grote problemen. Zo kwam deze wijk in het nieuws met doodsbedreigingen aan ongesluierde vrouwen en aanvallen op homoseksuelen. De politieke wil om iets aan de problemen te doen is er niet, want in de deelraad heeft de Britse versie van de PvdA 41 van de 51 zetels. Deelsraadsvoorzitter is Lutfur Rahman, een islamist die banden heeft het Islamic Forum of Europe, een organisatie die van het Verenigd Koninkrijk een islamitische staat wil maken.

_____