zaterdag 21 mei 2011

Griekse tragedie of Griekse klucht?

.
Zoals u weet, kampt Griekenland met grote financiële problemen. Toen dat land nog met drachme's betaalde, zou dit vooral een landelijk probleem zijn geweest, maar nu worden andere EU-landen geacht financieel bij te springen (uiteraard met het belastinggeld van hun burgers, dat spreekt voor zich). Eurocraten zeggen dat dit noodzakelijk is, want anders staat ons de financiële Apocalyps te wachten.

Stiekem maken de Eurocraten zich natuurlijk vooral zorgen om de toekomst van hun geliefde project: de Europese Unie. Die ondemocratische moloch is immers de kip met de gouden eieren voor beroepspolitici en ambtenaren. En natuurlijk ook voor bankiers, want risicovol financieel beleid wordt beloond met miljarden aan belastinggeld.

Vandaag publiceerde De Telegraaf een artikel, waarvan de inhoud zowel diep triest als hilarisch is: Grieken lachen ons uit. Verslaggever Charles Sanders doet daarin een boekje open over de situatie in Griekenland, een land dat dus geld leent dat in ons land wordt wegbezuinigd (bijvoorbeeld bij Defensie).
 
_____