zaterdag 7 augustus 2010

Het (schijn-)huwelijk van Anja Meulenbelt met een Palestijnse terrorist


Op 7 september 2007 werd op de oude website van Lux et Libertas het onderstaande artikel gepubliceerd. Bij deze de herpublicatie.

Nadat
KeesjeMaduraatje al op 12 juni van dit jaar aandacht besteedde aan het (schijn-)huwelijk van SP-senator Anja Meulenbelt met de Palestijn Khaled Abu Zaid, vindt HP/De Tijd het nu ook tijd haar lezers hierover te informeren. In de rubriek DE KRING staat deze week een artikel over de 62-jarige politica, die met de veertien jaar jongere Palestijnse terrorist is getrouwd. Daaruit blijkt dat Abu Zaid zeven jaar lang in een Israƫlische gevangenis heeft gezeten. Hij zat daar natuurlijk niet voor niets, zoals ook blijkt uit het artikel in HP/De Tijd:

Al in 2004 schreef hij op Meulenbelts website dat hij als lid van Fatah landgenoten had geleerd hoe ze wapens en explosieven moesten gebruiken. Nog voor de eerste intifada pakte de Israƫlische veiligheidsdienst hem op.

Dat de Gazastrook is veranderd in Hamastan heeft ook consequenties voor het prille (schijn-)huwelijk van Meulenbelt met Abu Zaid. Laatstgenoemde komt de Gazastrook namelijk niet meer uit. "Gelukkig heeft Anja me vorige maand drie dagen opgezocht", aldus Abu Zaid via de telefoon tegenover HP/De Tijd.

_____