maandag 10 mei 2010

Onthoofden is een islamitische traditie

.
Op 22 april 2007 werd op de oude website van Lux et Libertas het onderstaande artikel gepubliceerd. Bij deze de herpublicatie.

Afgelopen vrijdag meldde ANP dat islamitische terroristen op het Zuid-Filipijnse eiland Jolo zeven christenen hebben onthoofd. De terroristen hadden de zes arbeiders en een visser enkele dagen eerder ontvoerd.

Onthoofden is een islamitische traditie. Volgens verschillende islamitische bronnen gaf de "profeet" Mohammed in 627 opdracht om 600 à 700 mannen van de joodse Qurayza-stam te onthoofden. Volgens de door moslims als authentiek bestempelde biografie van Ibn Ishaq waren het zelfs 900 joodse mannen.

Het hoeft dan ook niemand te verbazen dat in de koran het onthoofden wordt aangemoedigd in soera 8, vers 12 en soera 47, vers 4. De koran kwam immers voort uit de hersenspinsels van Mohammed. Door "Allah" in de koran het vermoorden van tegenstanders - bijvoorbeeld door onthoofding - te laten aanmoedigen, probeerde Mohammed zijn eigen misdaden te legitimeren.

De gedragingen van Mohammed inspireerden overigens de moslimterrorist Abu Musab al-Zarqawi (1966-2006). Voor de onthoofding van Nick Berg zei al-Zarqawi: "De profeet heeft ons opdracht gegeven om een aantal gevangenen te onthoofden. Hij is ons voorbeeld en ons rolmodel.'' Zo denken andere islamitische terroristen, bijvoorbeeld op de Filipijnen, er ook over.

_____