zaterdag 20 februari 2010

Messiaanse halleluja-retoriek van Barack Obama zal Nederlandse navolging krijgen

.
Het kabinet Balkenende IV is gevallen en daardoor zijn de landelijke verkiezingscampagnes begonnen. De campagneteams baseren hun strategie├źn daarbij graag op voorbeelden uit het buitenland. Zo was de PvdA in 1997 in de ban van de eerste verkiezingscampagne van Tony Blair. In 2008 keken veel Nederlandse politici vol bewondering naar de verkiezingscampagne van Barack Obama. Het is dan ook aannemelijk dat die verkiezingscampagne voor menig campagneteam als voorbeeld zal gaan dienen. Als u binnenkort Alexander Pechtold zijn speeches van teleprompters ziet aflezen, hoeft u zich dan ook niet te verbazen. Ook de opgeblazen, messiaanse halleluja-retoriek van Obama zal menig lijsttrekker als voorbeeld gaan dienen. Een voorbeeld van die retoriek vindt u in de onderstaande video. Het is een fragment uit een speech die Obama gaf nadat hij de Democratische voorverkiezingen had gewonnen. Hij zegt daarin onder meer het volgende:

[G]enerations from now, we will be able to look back and tell our children that this was the moment when we began to provide care for the sick and good jobs to the jobless; this was the moment when the rise of the oceans began to slow and our planet began to heal; this was the moment when we ended a war and secured our nation and restored our image as the last, best hope on Earth. This was the moment - this was the time - when we came together to remake this great nation so that it may always reflect our very best selves, and our highest ideals.

Dit zijn niet de woorden van een narcistische sekteleider, maar van een presidentschapskandidaat die denkt dat zijn presidentschap invloed zal gaan hebben op de oceanen. Kijk maar:_____