zondag 29 december 2013

Mohamed Rabbae is fouter dan fout


U heeft waarschijnlijk wel gehoord of gelezen dat Geert Wilders recent een anti-islam-sticker heeft gelanceerd. De sticker betreft een aangepaste vlag van Saudi-Arabië, het land waar vrijdenkers ter dood veroordeeld kunnen worden. Het islamitische credo "Er is geen god behalve Allah en Mohammed is zijn profeet." is daarbij vervangen door de tekst "De islam is een leugen, Mohammed een crimineel, de Koran is vergif.". Die laatste tekst is natuurlijk waarheidsgetrouw. Zo was de "profeet" Mohammed een rovende massamoordenaar

De sticker was in eerste instantie te bestellen via eeen e-mail-adres van Google. Het bedrijf heeft de daarbij behorende e-mail-accouunt echter geblokkeerd. Dit gebeurde naar aanleiding van een klacht van Mohamed Rabbae, van het Landelijk Beraad Marokkanen (LBM). Rabbae probeerde Wilders al eerder monddood te maken, onder meer als "benadeelde partij" in het strafrechtelijk proces tegen de PVV-leider. Gelukkig werd Wilders echter vrijgesproken, waardoor de foute Marokkaan bot ving. 

Wilders is overigens niet het enige doelwit van Rabbae. De oud-lijsttrekker van GroenLinks pleitte hij voor een verbod van De Duivelsverzen, een roman van Salman Rushdie. De "blasfemische" roman leidde in 1989 tot wereldwijde protesten van moslims (ook in Nederland). Dit gebeurde nadat de Iraanse ayatollah Ruhollah Khomeini een fatwa uitvaardigde, waarin hij opriep Rushdie te vermoorden. Rabbae schaarde zich dus in hetzelfde, foute kamp als Khomeini en consorten. Achteraf heeft hij nooit spijt daarover betuigd. In tegendeel: Rabbae verdedigde zijn standpunt enkele jaren geleden in de Volkskrant. Dat deed hij ook toen Rushdie zijn memoires publiceerde: 


 

Zie ook: 
Demonstraties tegen Salman Rushdie; de Nederlandse uitgever vertelt
Rabbae heeft gelijk: Wilders-proces past perfect bij GroenLinks
De hypocrisie van Mohamed Rabbae
Mohamed Rabbae liegt, pardon lijdt aan geheugenverlies
Salman Rushdie And British Backbone
(een Nederlandse vertaling vindt u hier)

_____