vrijdag 15 maart 2013

Fractievoorzitter Groenen Europees Parlement opnieuw in opspraak vanwege pedofilie

.


Hierboven vindt u een korte Twitter-discussie met de journalist Joost Niemöller. In de eerste tweet verwijst Niemöller naar een artikel op Spiegel Online, waarin valt te lezen dat Andreas Voßkuhle — de voorzitter van de hoogste Duitse rechtbank — weigert de Theodor Heuss Preis te overhandigen aan Daniel Cohn-Bendit. Laatstgenoemde is de fractievoorzitter van de Groenen (inclusief GroenLinks) in het Europees Parlement. De weigering van Voßkuhle heeft te maken met het boek Der große Basar (1975), waarin Cohn-Bendit schrijft over zijn seksuele gevoelens voor kleine kinderen. Toen Cohn-Bendit zestien jaar later in opspraak kwam, beweerde hij echter nooit kinderen te hebben misbruikt. Die bewering staat haaks op eerdere uitspraken van Cohn-Bendit in een Frans televisieprogramma (in 1982). Hieronder vindt u daarvan de beelden, met Engelstalige ondertiteling.


Zoals ik op Twitter heb opgemerkt, is het opvallend dat de mainstream media (MSM) in ons land nooit om een reactie hebben gevraagd aan de Europarlementariërs van GroenLinks. Daniel Cohn-Bendit leidt op dit moment namelijk een fractie waarvan drie GroenLinks-politici deel uit maken. Het betreft Judith Sargentini, Bas Eickhout en Marije Cornelissen. Zij vinden het schijnbaar best dat hun fractievoorzitter een zelfverklaarde pedofiel is. Dat is veelzeggend. 

GroenLinks heeft overigens een reputatie wat betreft pedofilie. Zo was de pedofiel Herman Meijer in de periode 2003-2006 partijvoorzitter. En recent werd het Haarlemse GroenLinks-raadslid Cees van Dijk veroordeeld voor aanranding en verkrachting van een dertienjarige jongen. De Pacifistisch Socialistische Partij (PSP), een van de voorlopers van GroenLinks, pleitte begin jaren tachtig overigens voor legalisering van pedofilie.

Zie ook: 

_____