zaterdag 2 februari 2013

Über-hypocriete klimaatalarmist Al Gore niet vies van oliedollars Al Jazeera

.
Een cartoon van Gary Varvel

U kunt zich vast nog wel de klimaathysterie van enkele jaren geleden herinneren, die ontstond nadat Al Gore in 2006 zijn film An Inconvenient Truth uitbracht. Veel journalisten en opiniemakers deden alsof de doemscenario's in de film werkelijkheid zouden worden. Dit leidde destijds tot een soort massapsychose onder goedgelovige burgers. 

Scholieren en studenten werden bang gemaakt met de film van Al Gore, vaak met speciale subsidies van gemeenten. Kritische kanttekeningen werden doorgaans niet gewaardeerd, terwijl de film ernstige fouten bevat. Volgens de goegemeente moest de wereld zo snel mogelijk af van fossiele brandstoffen, anders zouden ons rampen van bijbelse proporties te wachten staan (Nederland zou bijvoorbeeld grotendeels onder water komen te staan). Gore werd zelfs beloond met de Nobelprijs voor de Vrede

Op politiek-incorrecte websites kon men lezen dat de Al Gore een hypocriet was. Terwijl hij het gebruik van fossiele brandstoffen hekelde, reisde hij per (privé-)vliegtuig de hele wereld over om zijn film te promoten. Ook bleek hij in zijn huis twintig maal zoveel energie te verbruiken dan een gemiddeld Amerikaans huishouden. 

Het kan echter nóg hypocrieter. Recent verkocht Al Gore zijn Amerikaanse televisiezender Current TV aan Al Jazeera. Van de 500 miljoen dollar die Al Jazeera betaalde, ging 100 miljoen dollar naar Gore. Dat The Goracle zijn zender juist aan Al Jazeera verkocht is opmerkelijk, want Al Jazeera wordt bijna uitsluitend gefinancierd door de oliedollars van de emir van Qatar. Deze hypocrisie ging zelfs niet voorbij aan Matt Lauer, van de zeer linkse Amerikaanse zender MSNBC (de linkse tegenhanger van Fox News). In de onderstaande video voelt Lauer de Über-hypocriete "klimaatgoeroe" aan de tand. 


Zie ook: 
Al Jazeera Honored Child Killer, Called for Murder of All Jews, Daniel Greenfield, FrontPage Magazine, 8 januari 2013
Al-Jazeera's "Alternative Viewpoint" in Qatar's Paradise, Amin Farouk, Gatestone Institute, 4 januari 2013
Al Gore is een 'party pooper', Lux et Libertas, 21 mei 2010
Al Gore stopt klimaat-sprookje in poëtisch jasje, Lux et Libertas, 19 december 2009

_____