zondag 29 januari 2012

Tofik Dibi komt uit de kast als kindermisbruiker

.
Jarenlang zat het grote publiek te wachten tot Tofik Dibi – Tweede Kamerlid van GroenLinks – eindelijk als homo uit de kast zou komen. Groot was dan ook de verbazing toen het ANP eerder vandaag meldde dat Dibi het met minderjarige jongens en meisjes doet. GeenStijl-reaguurders spreken er terecht schande van, te meer het niet de eerste keer is dat de Linkse Kerk kindsoldaten in zet voor haar propaganda-oorlog (zie bijvoorbeeld hier en hier). Het is nu wachten op een parlementaire enquête naar kindermisbruik in de Linkse Kerk.



Zie ook:
#Kinderpardon zo lek als een mandje, Politiek Incorrect Blog, 29 januari 2012
Tofik Dibi: een modern Repelsteeltje, Esther Boom, De Dagelijkse Standaard, 28 januari 2012
Tofik Dibi breekt Nederland af, Joost Niemöller, De Dagelijkse Standaard, 27 januari 2012
Pardon Dibi?, Politiek Incorrect Blog, 20 december 2011

_____

BBC ontslaat radio-presentatrice wegens 'racisme'

.
De über-politiek-correcte BBC heeft radio-presentatrice Sam Mason ontslagen, omdat zij een autochtone taxichauffeur voor haar 14-jarige dochter vroeg. De details vindt u in de onderstaande video (hat tip: Vlad Tepes).


_____

donderdag 26 januari 2012

SP-ideoloog Arjan Vliegenthart wil op termijn 'meer Europa'

.
Volgens PVV-leider Geert Wilders wil de Socialistische Partij meer overdracht van macht naar de Europese Unie. SP-leider Emile Roemer ontkent dit, maar Eerste Kamerlid Arjan Vliegenthart – tevens directeur van het "wetenschappelijk" bureau van de SP – wil op termijn wel degelijk "meer Europa". Dat blijkt uit de onderstaande video.


Zie ook:

_____

woensdag 25 januari 2012

Holocaustontkenner Mahmoud Abbas en zijn Fatah-partij salonfähig in Den Haag

.
Vorig jaar juni bezocht de Palestijnse president Mahmoud Abbas ons land. Hoewel de PVV en de SGP het bezoek van Abbas afkeurden, stonden politici van andere partijen – met name SP-Kamerlid Harry van Bommel – te popelen de hand te schudden met de Palestijnse holocaustontkenner. Abbas werd zelfs door premier Mark Rutte op het Catshuis ontvangen, nadat hij eerder op bezoek was geweest bij koningin Beatrix.

Ik moest aan het bezoek van Abbas denken toen ik gisteren een column van PVV-Kamerlid Raymond de Roon las. In zijn column stelt De Roon dat de Palestijnse Autoriteit (lees: Fatah) wat betreft extremisme niets onder doet voor Hamas. Om zijn stelling te onderbouwen, verwijst hij onder meer naar de onderstaande toespraak van moefti Muhammad Hussein tijdens een Fatah-bijeenkomst. 


Deze toespraak is overigens geen incident, maar onderdeel van een structureel probleem (zie bijvoorbeeld hier, hier en hier). Desondanks zijn Mahmoud Abbas en de rest van Fatah salonfähig. Althans, in de ogen van veel politiek-correcte politieke partijen, inclusief de VVD en het CDA. De onderstaande cartoon uit 2007 heeft dan ook niets aan relevantie verloren.


























Zie ook:
Trust the Palestinian Authority?, Daniel Pipes, National Review Online, 6 juli 2010
(een Nederlandse vertaling vindt u hier)
Mahmoud Abbas en consorten corrupt als de pest, Lux et Libertas, 11 februari 2010

_____

dinsdag 24 januari 2012

Jaarlijks 2,4 miljard euro naar EU-propaganda

Hieronder vindt u een citaat uit een column van Syp Wynia (Elsevier, 24 januari 2009). Ik heb daaraan enkele links toegevoegd. 
De eurokritische Londense denktank Open Europe becijferde onlangs wat er aan Brusselse propaganda over het continent wordt uitgestrooid. Het is een onafzienbare stroom, die jaarlijks 2,4 miljard euro kost. De eigen propaganda-afdeling van de Europese Commissie, duizend man sterk, geeft jaarlijks alleen al meer dan 200 miljoen euro uit. De grote bulk gaat echter verpakt als opiniepeilingen, cultuur of onderwijs de deur uit.

Veel van de onafhankelijk ogende deskundigen die vanuit Brussel en elders als ingewijde worden opgevoerd, blijken gewoon een door Brussel gesubsidieerd leven te leiden. Het lobby-instituut van de miljardair George Soros in Brussel, tot voor kort geleid door onze eigen prinses Mabel, behoort tot een van die ontvangers van Brusselse subsidies. Plotseling herinneren we ons een rapport van oudere Europese staatslieden, een idee van Soros en Mabel, waarin vreselijk onafhankelijk en deskundig werd ingezet op het opnemen van Turkije in de Europese Unie.
En wie komen we daar ook tegen? De Europese Culturele Stichting in Amsterdam, voorgezeten door prinses Laurentien, die met succes lobbyde voor meer Europese cultuursubsidies en niet alleen leeft van Postcodeloterij-miljoenen, maar ook van Brussels belastinggeld. Uit de grote Brusselse propagandapot wordt ook de jeugd, die de toekomst heeft, driftig bewerkt – onder meer door 750 hoogleraren her en der in Europa, wier leerstoel uiteraard door Brussel wordt betaald. 

Zie ook: 

_____

zondag 22 januari 2012

Islamitische monocultuur op 'zwarte' scholen in Berlijn en Essen

.
De Duitse scholiere Viviane Cismak schreef een boek over haar belevenissen op een "zwarte" school in het Berlijnse stadsdeel Kreuzberg. Uit haar boek – getiteld Schulfrust – blijkt dat er niets multicultureels aan die school is. In werkelijkheid is er namelijk sprake van een islamitische monocultuur, die bovendien door de school wordt gefaciliteerd (zo wordt er in de kantine geen varkensvlees aangeboden, want dat is volgens de islam niet halal). Delen van Cismaks boek werden gepubliceerd door de Duitse krant Bild (zie hier, hier, hier en hier). Daarmee trok Cismak de aandacht van het televisieprogramma taff, die haar in het beruchte stadsdeel Neukölln liet discussiëren met moslimjongeren. In de onderstaande video bevestigen die moslimjongeren alleen maar het beeld dat Cismak in haar boek schetst.


In juli 2010 zond de Duitse zender ARD overigens de onthullende documentaire Kampf im Klassenzimmer uit. Daarin belichten Nicola Graef en Güner Balci de pesterijen die autochtone scholieren op een "zwarte" school in Essen te verduren hebben. Inhoudelijk sluit de documentaire aan op een eerdere reportage van Balci over een "zwarte" school in Neukölln. Hieronder vindt u deze reportage en vervolgens de documentaire Kampf im Klassenzimmer.



Zie ook:
The streets of Neukölln: Has integration failed?, David Wroe & Ruth Michaelson, TheLocal.de, 16 september 2010
Het multiculturele drama in Duitsland, Lux et Libertas, 16 september 2010

_____

donderdag 19 januari 2012

Onnozele VVD'er Hans van Baalen begrijpt niets van de opstand in Syrië

Een citaat uit een artikel van Barry Oostheim: 
Hans [van Baalen] was in Israël als voorzitter van de internationale liberalen en sprak in die hoedanigheid met Benjamin Netanyahu die natuurlijk verbonden is met de Israëlische evenknie van de VVD binnen de Likoed. In het anderhalf uur durende gesprek gaf Hans Bibi goede raad; Israël moet contact leggen met de Syrische oppositie en haar ondersteunen. Die oppositie is democratisch wil het verhaal. Zij vertegenwoordigen de Arabische Lente en die is goed. Dat diezelfde oppositie geen aardig woord voor Israël over heeft en dat Assad in demonstraties van de oppositie geregeld voor Jood word uitgescholden, mag de pret niet drukken. Hans houdt zich blijkbaar willens en wetens doof voor de schaduwkanten van het Syrische verzet dat in bepaalde wijken van Homs een waar schrikbewind uitoefent dat weinig of niets onderdoet aan het moordzuchtige regime van Assad. “Wie daar ook aan de macht komt na Assad”, zegt Hans, zal begrijpen dat je beter diplomatieke relaties met Israël kan onderhouden. De vraag is of hij het zelf gelooft.
Ik adviseer u het volledige artikel te lezen, waarin ook de dubieuze rol van Qatar ter sprake komt. Het Arabische emiraat speelt namelijk een vies spelletje, zo berichtte recent ook Alfred Hackensberger op Welt Online (een Nederlandse vertaling vindt u op de website van E.J. Bron). Het regime van emir Hamad bin Khalifa Al Thani steunt namelijk islamistische opstandelingen in Syrië in hun strijd tegen de dictator Bashar al-Assad. Het gaat Qatar daarbij uiteraard niet om mensenrechten, want het emiraat is zelf een dictatuur. Het gaat puur om macht in de regio, die zou toenemen als vriendelijk gezinde islamisten in Syrië aan de macht zouden komen.

Qatar is overigens ook de thuisbasis van de Arabische nieuwszender Al Jazeera, waarvoor de Nederlandse journaliste Step Vaessen werkt. Haar salaris wordt betaald door de emir, die vele miljoenen oliedollars in de nieuwszender steekt. Al Jazeera is dan ook een propagandazender van het regime.

_____

maandag 16 januari 2012

Jonge haatprediker toont genocidaal karakter van islamitisch antisemitisme

.
Hieronder vindt u een – door MEMRI vertaald – fragment van een recente uitzending op Al Rahma TV (een Egyptische televisiezender).


Zie ook:
“One day we shall kill all the Jews”, Sam van Rooy, Knack.be, 27 december 2011
Al-Azhar & 'De jood achter de boom', Lux et Libertas, 23 december 2011
Muslim Anti-Semitism and the Arab Spring, Daniel Greenfield, Sultan Knish, 29 november 2011
Antisemitische bloedsprookjes op Egyptische TV, Lux et Libertas, 23 juli 2011

_____

zondag 15 januari 2012

Turkije vervolgt makers documentaire over Turkse weeshuizen

.
In 2008 werden videobeelden gemaakt van wantoestanden in Roemeense en Turkse weeshuizen. Het betrof onder meer een weeshuis in de buurt van Ankara, de hoofdstad van Turkije. In dat weeshuis werden met behulp van een verborgen camera schokkende beelden gemaakt, die werden gebruikt voor een Britse documentaire.

Onder het mom van het schenden van de "privacy" van de wezen, heeft de Turkse overheid de makers van de documentaire – waaronder Sarah Ferguson – nu aangeklaagd. Voor hun gedegen onderzoeksjournalistiek riskeren zij jarenlange gevangenisstraffen (deze vorm van machtsmisbruik toont nog maar eens aan dat Turkije niets in de Europese Unie te zoeken heeft).

Hieronder vindt u een gedeelte van de documentaire. Let onder meer op belachelijke reactie van Recep Dogan, die namens de Turkse autoriteiten commentaar geeft. Hoewel Dogan geen enkele reden heeft om trots te zijn, voldoet hij aan het stereotype van een onredelijke trotse Turk (onder meer bekend van Turkse reacties op de Armeense genocide).


_____

vrijdag 13 januari 2012

Universiteit Tilburg censureert kritiek Harrie Verbon op Rob Riemen en consorten

U zult vast wel iets hebben gehoord of gelezen over de pseudowetenschappelijke bachelor-scriptie van Henk Bovekerk, student Liberal Arts & Sciences aan de Universiteit Tilburg. In de betreffende scriptie wordt beweerd dat de PVV een fascistische partij is. Dit tot vreugde van de scriptie-begeleiders, de "menswetenschappers" Jan Jaap de Ruiter en Jan Blommaert.

Van buiten de universiteit kwam veel kritiek op het hoge cijfer voor het broddelwerkje van Henk Bovekerk, die zijn "fascisme"-bewering onder meer baseerde op een eerder broddelwerkje van de subsidie-slurpende theoloog Rob Riemen. Ook de Tilburgse hoogleraar Openbare Financiën en Sociale Zekerheid Harrie Verbon kon de politiek gemotiveerde pseudowetenschap aan zijn universiteit niet langer meer aanzien. Hij publiceerde een kritische tekst op zijn weblog (de links zijn door mij toegevoegd):

Rob Riemen is directeur van het pretentieuze Nexus-instituut dat door mijn eigen universiteit in Tilburg wordt gesubsidieerd. Hij poseert als een belezen intellectueel, die voortdurend Nietzsche, Socrates, Ter Braak en nog velen anderen citeert. Hij is vorig jaar veel in het nieuws gekomen omdat hij beweerde dat de PVV een fascistische partij is. Hij 'bewees' deze claim onder meer door ruim uit "Het nationaal socialisme als rancuneleer" van Ter Braak te citeren. Ter Braak zelf citeerde ook weer uit het werk van toen al (jaren 30) overleden auteurs. Het gedachtegoed van Riemen bleek dus te bestaan uit derdehandse ideeën uit de ijstijd. Dat moest toch beter kunnen, dachten Jan Jaap de Ruiter en Jan Blommaert, ook al verboden aan de universiteit van Tilburg. Dus trommelden ze een scriptiestudent op die op basis van één boek kennelijk, namelijk "The anatomy of Fascism" van Robert Paxton, moest bewijzen dat de PVV facistisch is (deze kennis haal ik uit de Volkskrant van 11 januari, ik heb niet de moeite gedaan om de scriptie zelf te lezen). Dat lukte uiteraard, en dus een 10 met een griffel. Dus hebben we weer de suggestie dat de PVV een gewelddadige partij is, die massamoorden wil plegen en een massabeweging op gang wil zetten van domme krachten met boekverbrandingen en met kristalnachten waarbij het land van onzuivere elementen wordt ontdaan. Inderdaad zat Wilders er niet zo erg ver naast met de suggestie dat ze nu allemaal aan de KU in T Stapel lijken te zijn geworden. Stapel is beroemd geworden omdat hij zijn 'wetenschappelijke' waarnemingen uit zijn eigen duim bleek te hebben gezogen. Hij deed dat op een erg geraffineerde manier. Het duurde lang voordat men het doorkreeg. Daar kunnen De Ruiter, Blommaerts en de scriptiestudent nog wat van leren. Want hun tamelijk onfrisse suggestie is nogal evident in strijd met wat iedere niet zo eens zo erg geoefende waarnemer van het gedrag van de PVV kan zien.

Het bestuur van de Universiteit Tilburg gaf Harrie Verbon een reprimande voor zijn kritiek, waarop hij de tekst onder protest heeft aangepast (de links zijn door Verbon zelf toegevoegd): 

Mijn bestuurders hebben mij geadviseerd het stuk dat hier oorspronkelijk stond van mijn weblog weg te halen en de scriptie van de desbetreffende student te gaan lezen. Ik volg beide adviezen op, maar het eerste advies onder protest. Voor wie mijn mening over Rob Riemen wil weten, ga naar Joop. Riemen mag volledig onfrisse ideeën over de PVV uiten, wordt evengoed door mijn eigen universiteit gesubsidieerd en wordt door collega’s van mij op pretentieuze bijeenkomsten, die ook door de universiteit worden gefinancierd, uitgenodigd om zijn zegje te doen. Er wordt hem binnen mijn instelling kennelijk geen enkele hinderpaal opgeworpen om zijn derdehands theorieën te uiten. Dat andere collega’s via een student dan een meer wetenschappelijk sausje over Riemens prietpraat willen gooien, vind ik beschamend voor de universiteit en voor de student schadelijk. Deze student is nu besmet en ik hoop voor hem niet dat hij er later last van zal krijgen.

Het is overigens opvallend dat het bestuur van de Universiteit Tilburg de klokkenluider Harrie Verbon de mond probeert te snoeren, terwijl het bestuur juist maatregelen zou moeten nemen tegen de politiek gemotiveerde scriptie-beoordeling van Jan Jaap de Ruiter en Jan Blommaert. Geen wonder dat een vader van een toekomstige student bezorgd reageert op Verbons weblog:
Hulde, heer Verbon!
Ik probeer al dagen een antwoord te krijgen van het CvB en de Boards of Governors. Ik maak mij ernstige zorgen over deze universiteit alwaar mijn zoon in het najaar gaat studeren. Hij is PVV sympathisant, maar ik vrees met grote vrezen dat hem, zodra dit bekend is, het leven zuur wordt gemaakt en dat zijn studiewerk bewust nadelig zal worden beoordeeld. Het CvB weigert ook maar een ontvangstbevestiging te sturen, laat staan op mijn vragen in te gaan. Wat u nu gebeurt is echt het toppunt: Er is sprake van ronduit FASCISME dat u nu wel een verbod op uw mening krijgt opgelegd, maar dat de overduidelijke politieke beoordeling en provocatie van Jan Jaap de Ruiter en Blommaert (en Rob Riemen) wel alle (gesubsidideerde) ruimte krijgen. There's something rotten in the state of Denmark, ofwel de Universiteit Tilburg. Het fascsime dat men zegt te bestrijden, wordt gewoon zelf toegepast! Schandalig!

Op andere universiteiten vindt er overigens ook politiek gemotiveerde pseudowetenschap en politieke indoctrinatie plaats, bijvoorbeeld aan de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit te Amsterdam, de Universiteit Utrecht en de Universiteit Maastricht. Indien universiteitsbesturen geen maatregelen nemen, moet de Onderwijsinspectie eens gaan ingrijpen.


Zie ook:
Scriptiekritiek door prof van KU in T weggejorist, GeenStijl, 12 januari 2011
Tilburggate: effectieve provocatie of topje van de ijsberg?, Frans Groenendijk, Keizers & Kleren, 12 januari 2011
Vingerhoets: ‘ik durfde niet naar rector te stappen’, Malini Witlox, UniversOnline.nl, 7 november 2011
Klimaatgoeroe Gore krijgt eredoctoraat universiteit Tilburg, Robin van der Kloor, Elsevier.nl, 3 november 2010

_____

woensdag 11 januari 2012

NRC Handelsblad: 'molensteen voor de geest'

Een citaat uit een artikel over NRC Handelsblad van Carel Brendel: 
De krant heeft in de afgelopen tien jaar stuivertje gewisseld met de Volkskrant. Vergeleken met andere kranten was de NRC veelzijdig en liberaal. De ‘verzuurde’ Volkskrant fungeerde ondertussen als bijwagen van de linkse politiek en vakbeweging. Inmiddels zijn de rollen omgedraaid. Bij de Volkskrant gingen de luiken open, kwam er ruimte voor diverse meningen, terwijl bij de NRC ‘licht en vrijheid’ juist in het nauw kwamen. Ze maakten na 11 september 2001 plaats voor een hardnekkige drang om de lievelingsprojecten van de bestuurlijke en maatschappelijke bovenlaag, zoals het multiculturalisme en de Europese eenwording, te verdedigen. In mijn omgeving zijn veel mensen daarom afgehaakt als NRC-abonnee. Maar het kan natuurlijk zijn dat de krant buiten mijn gezichtsveld andere lezers heeft aangetrokken, die op hun beurt de vernieuwingen bij de Volkskrant niet trekken.

Een dramatisch momentopname was er op 6 mei 2002. Die middag verscheen het beruchte hoofdartikel van Folkert Jensma, waarin hij het cultuurrelativisme verdedigde tegen de islamkritiek van Pim Fortuyn. “Het is de trots van Nederland dat we hier juist niet de ene cultuur beter vinden dan de ander. Dat we hier mensen gelijk behandelen in een open samenleving. Dat we ons hier de xenofoben en racisten van het lijf wensen te houden. Het is een grote schande dat we zestig jaar na dato een politicus in ons midden daaraan moeten herinneren.”
Uitgerekend die dag werd Fortuyn vermoord door de milieu-extremist Volkert van der Graaf. Dat kon Jensma uiteraard niet weten. Merkwaardig was wel dat hij het cultuurrelativisme verdedigde naar aanleiding van Bevrijdingsdag. Op 5 mei immers viert Nederland de verdwijning van de nationaalsocialistische cultuur, die beslist niet gelijkwaardig is aan alle andere culturen.
De NRC kreeg veel opzeggingen na dit ongelukkig getimede commentaar. Zelf hield ik het nog enkele jaren vol. Mijn opzegmoment kwam in het najaar van 2007, toen onderzoeksjournalist Joep Dohmen op grond van dubieuze gegevens van het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) allerlei vrijdenkende websites associeerde met extreemrechts. 

Zie ook: 

_____

maandag 9 januari 2012

Republikeinse presidentskandidaat Rick Santorum doorgrondt de islam

.
In de onderstaande video hekelt de Republikeinse presidentskandidaat Rick Santorum de islam-apologetische (zelf-)censuur van de Obama-regering wat betreft jihadisme. 


Hieronder vindt u nog een video, waarin Santorum over de sharia spreekt. 


Samen met zijn collega-kandidaat Newt Gingrich, begrijpt Santorum nog het best de islam. De andere overgebleven presidentskandidaten zijn daarentegen nogal naïef (Ron Paul is zelfs zeer naïef).

Zie ook:
Santorum: Muslim Brotherhood Wants Sharia Law, Henry Reske & Kathleen Walter, Newsmax.com, 10 februari 2011

_____

zondag 8 januari 2012

De pseudowetenschappelijke anti-PVV-scriptie van Henk Bovekerk

Met betrekking tot het ontbrekende academische gehalte van de bachelor-scriptie van de nitwit Henk Bovekerk, student van het pseudowetenschappelijke kulvak Liberal Arts & Sciences aan de Universiteit van Tilburg: 


Zie ook: 
'Waar is de universiteit Tilburg mee bezig?', Martin Bosma, Volkskrant, 30 september 2011

_____

zaterdag 7 januari 2012

Britse ex-moslims worden bedreigd door hun voormalige geloofsgenoten

Fanatieke aanhangers van de islam accepteren geen "afvalligheid". Ook niet in Groot-Brittannië, zo blijkt uit de onderstaande reportage van Channel 4.


Zie ook: 
Het lot van een afvallige moslim, Eildert Mulder, Trouw.nl, 4 november 2011
Afvallige moslims hebben het pas echt moeilijk!, Afshin Ellian, Elsevier.nl, 28 juli 2008
De weerhaken van de islam, Tjerk Notten, ND.nl, 2 juni 2007
’Geloofsafval is vrij maar bloedlink’, Alexandra Klaus, Trouw.nl, 7 maart 2007

_____

woensdag 4 januari 2012

Moslimbroederschap denkt Europa zonder geweld te kunnen veroveren

.
Hieronder vindt u twee fragmenten uit het CBN-programma Stakelbeck on Terror. Verslaggever Dale Hurd sprak met de Noorse journalist Walid al-Kubaisi, die er op wijst dat de Moslimbroederschap vaak met een dubbele tong spreekt. Als de islamisten in een ongedwongen sfeer Arabisch spreken, laten de zij daarentegen vaak hun ware aard zien. Dat blijkt onder meer uit een gesprek dat Walid al-Kubaisi met Mohammed Mahdi Akef had. Laatstgenoemde was in de periode 2004-2010 de leider van de Moslimbroederschap. Hij droomt van een kalifaat, waartoe volgens hem op termijn ook Europa zal behoren. Daarmee sluit hij aan op de denkbeelden van Yusuf al-Qaradawi, de belangrijkste ideoloog van de Moslimbroederschap. Volgens hem zal Europa zonder geweld door moslims worden veroverd.


_____

maandag 2 januari 2012

Drie stadia van jihad

.
In de onderstaande video onderscheidt David Wood drie stadia van jihad: stealth jihad (heimelijke jihad), defensieve jihad en offensieve jihad. Hij doet dit onder meer op basis van de koran en de hadith. 


Zie ook: 

_____

Nieuwe 'attack ad' over 'crazy uncle' Ron Paul

.
De Republikeinse presidentskandidaat Jon Huntsman (die overigens slechts een marginale rol speelt in de race om de Republikeinse nominatie) heeft een nieuwe attack ad gelanceerd, waarin hij Ron "aluhoedje" Paul aanvalt. Amerikaanse reacties op deze campagnespot van Huntsman kunt u onder meer lezen op Weasel Zippers.


Zie ook:
Ron Paul's World, James Kirchick, nytimes.com, 29 december 2011

_____