zaterdag 29 december 2012

Piers Morgan exemplarisch voor Europese betweterigheid inzake vuurwapenbeleid VS

.
Piers Morgan

Persoonlijk heb ik geen uitgesproken mening over het tweede amendement van de Amerikaanse grondwet, dat burgers het recht geeft op het bezit van (vuur-)wapens. Ik heb echter wel een gruwelijke hekel aan Europese betweters, die menen Amerikanen te moeten kapittelen. Het betreft met name journalisten en andere opiniemakers, veelal van linkse signatuur. Eén daarvan is Piers Morgan, een Brit die tegenwoordig voor CNN werkt. Tijdens een uitzending van zijn programma interviewde hij Larry Pratt van Gun Owners of America, onderdeel van de — in Europa verafschuwde — "wapenlobby". Het interview ontaarde in een tirade van Morgan, die Pratt onder meer als "een ongelofelijk domme man" bestempelde.

Als reactie op het interview ondertekenden voorstanders van wapenbezit massaal een petitie, waarin de Amerikaanse regering wordt gevraagd Piers Morgan te deporteren. De journalist — die in het verleden verantwoordelijk was voor een martelhoax in Groot-Brittannië — beriep zich in een tweet op de vrijheid van meningsuiting. Een columnist van The Wall Street Journal legde hem vervolgens uit dat zijn mening weliswaar grondwettelijk wordt beschermd, maar zijn aanwezigheid in de VS echter niet (hoewel deportatie uiteraard zeer onwaarschijnlijk is). Ook Jeremy Clarkson — bekend van het Britse autoprogramma Top Gear — deed een duit in het zakje. In een hilarische tweet smeekte hij de Amerikanen zijn landgenoot niet terug te sturen:


Jeremy Clarkson is niet te enige Brit die niet op Piers Morgan zit te wachten. Er is nu ook een Britse petitie, tégen deportatie van Morgan naar zijn geboorteland.

Het is overigens relevant om te weten dat vuurwapengeweld de afgelopen twintig jaar is afgenomen in de VS. In het geboorteland van Piers Morgan is vuurwapengeweld juist toegenomen, óndanks een zeer strenge wapenwet. Dat is overigens geen pleidooi voor vuurwapenbezit, maar het anti-Amerikanistische NOS Journaal zal het u deze relevante informatie niet vertellen. De Rijkspropagandadienst besteedt namelijk liever aandacht aan een nogal irrelevant filmpje van Hollywood nitwits.

_____