dinsdag 13 november 2012

Amerika: 'islamofobische haatmisdaad' in werkelijkheid 'eerwraak'

.
In maart van dit jaar werd de Irakese moslima Shaima Alawadi vermoord in de Californische plaats El Cajon (San Diego County). Volgens haar man Kassim Al Himidi en hun dochter Fatima betrof het een hate crime. Naast het slachtoffer zou Fatima een briefje met de tekst "Ga terug naar jouw land, jij terrorist" hebben gevonden. De islamitische lobbygroep Council on American-Islamic Relations (CAIR) — een mantelorganisatie van de Moslimbroederschap in de Verenigde Staten — sloeg meteen op de grote trom. Volgens CAIR was de moord exemplarisch voor de "islamofobie" die in de VS zou heersen. De nuttige idioten van de gevestigde media sprongen op de zaak, inclusief Nederlandstalige media (zoals de Vlaamse krant De Morgen en de NOS). Via internet ontstond zelfs een wereldwijde hype: One Million Hijabs for Shaima Alawadi. Vrouwen plaatsten foto's van zich zelf op internet, waarop zij met een hoofddoek waren te zien.

Het briefje met de tekst "Ga terug naar jouw land, jij terrorist" had destijds argwaan moeten opwekken. In de VS beweren moslims vaak dat Amerikanen alle moslims als terroristen zien. Men zal echter zelden of nooit een Amerikaan dat horen beweren. Het lag dan ook voor de hand dat het briefje door een moslim was geschreven. Dat lijkt nu — een half jaar later — inderdaad het geval te zijn. Kassim Al Himidi, de echtgenoot van het slachtoffer, is door de politie gearresteerd. Hij wordt verdacht van de moord op zijn vrouw, die hem wilde verlaten. Dat laatste krenkt de gemiddelde muzelman, die zich dan in zijn "eer" aangetast zal voelen. Een geval van "eerwraak" ligt dan ook voor de hand. De islamitische lobbygroep CAIR wil daar echter niets van weten. Als Kassim Al Himidi al de moordenaar is, dan is er volgens CAIR sprake van "huiselijk geweld", dat volgens de organisatie niets met de islam heeft te maken. Via Vlad Tepes:


De Facebook-pagina One Million Hijabs for Shaima Alawadi is overigens in alle stilte, zonder voorafgaande rectificatie, verwijderd. Vrouwen die mee deden aan de hoofddoek-actie moeten zich uiteraard schamen. Zo hadden zij kunnen weten dat het bij Shaima Alawadi gevonden briefje dubieus was. Vereist is dan wel kennis over het islam-dossier, wat naïeve multiculti-mutsen echter ontberen.

Zie ook:

_____