woensdag 14 november 2012

NOS'er Wouter Zwart negeert verband tussen Petraeus-schandaal en Benghazi

.
Het Petraeus-schandaal breidt zich uit, zo bericht NOS-verslaggever Wouter Zwart:


Het is opvallend dat Wouter Zwart doet alsof het Petraeus-schandaal slechts een seksschandaal is. Zwart zet daarmee een traditie voort van zijn voorganger Eelco Bosch van Rosenthal, die ook graag essentiële informatie verzweeg als het niet binnen zijn (linkse) agenda paste. Het seksschandaal is namelijk maar een bijzaak. Ten eerste is het opvallend dat CIA-directeur David Petraeus vlak na de herverkiezing van president Barack Obama aftrad. Ten tweede is het opvallend dat zijn aftreden enkele dagen voor een belangrijk verhoor voor het Amerikaanse Congres plaatsvond. Aanstaande donderdag moest Petraeus namelijk onder ede getuigen over de aanslag op het Amerikaanse consulaat in Benghazi, waarbij vier Amerikanen omkwamen. Hij had daarover al eerder getuigd, maar destijds niet onder ede. Bovendien leidde dat verhoor tot irritatie bij Congresleden. Petraeus beweerde namelijk dat de aanslag in Benghazi een uit de hand gelopen betoging tegen de anti-islam-film Innocence of Muslims was. Daarmee sloot hij weliswaar aan bij het officiële verhaal dat door het Witte Huis werd verspreid, maar in werkelijkheid was er geeneens een betoging tegen de film geweest. Onderzoeksjournalisten ontdekten dat het Witte Huis loog en vanaf het begin wist dat het om een geplande terroristische aanslag ging (die niet toevallig op 11 september van dit jaar werd gepleegd, elf jaar na de aanslagen op het World Trade Center en het Pentagon).

NOS-verslaggever Wouter Zwart is overigens niet de enige die deze essentiële informatie verzwijgt. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor het zogenaamd "rechtse" GeenStijl, al zijn sommige reaguurders wel bij de les. Gelukkig kan men in het internet-tijdperk Amerikaanse media volgen, waarin deze informatie eerder ter sprake komt. In de onderstaande video bespreekt Larry Kudlow het Petraeus-schandaal met John Batchelor. Laatstgenoemde stelt dat er een verband bestaat tussen het aftreden van Petraeus en de aanslag op het Amerikaanse consulaat in Benghazi. Volgens Batchelor was de buitenechtelijke affaire van Petreaus allang bekend bij de top van de Amerikaanse regering (de minister van Justitie wist het in ieder geval afgelopen zomer). Vervolgens gebruikte het Witte Huis deze informatie om Petreaus onder druk te zetten. Hoewel ik geen fan van complottheorieën ben, is deze theorie aannemelijk. President Obama en een deel van zijn naaste medewerkers komen immers voort uit het politieke milieu van Chicago. Die stad is berucht voor haar vuile politieke spelletjes.


In de onderstaande video sluit Glenn Beck aan op de theorie van John Batchelor. Hoewel men Beck niet altijd even serieus moet nemen, zou zijn commentaar in dit geval wel eens spot on kunnen zijn. Het zou een schandaal betekenen dat niet onderdoet voor het Watergate-schandaal.


Zie ook:
The web of deceit about Benghazi begins to fray, Wesley Pruden, WashingtonTimes.com, 13 november 2012
Sex, Lies and Gmail, William McGurn, WSJ.com, 12 november 2012

_____