zaterdag 24 november 2012

Berlijn-Neukölln: criminele moslimjongeren overvallen nooit een vrouw met hoofddoek

.
De sociaal-democraat Heinz Buschkowsky is de burgemeester van het Berlijnse probleem-district Neukölln. Recent publiceerde hij het boek Neukölln ist überall, waarin hij de problematische integratie van islamitische immigranten beschrijft. Het Duitse boulevardblad Bild publiceerde een reeks artikelen met interessante passages uit het boek en een interview (links naar deze publicaties vindt u aan het einde van deze blogpost). Een Nederlandse vertaling van het eerste artikel is te vinden op de website van E.J. Bron. Een citaat:

De al tientallen jaren in Neukölln werkzame hoofdinspecteur Gaertner zei onlangs tegen me dat hij zich gedurende zijn totale diensttijd niet kon herinneren aan een tasjesroof of een overval door immigrantenjongeren op een vrouw met een hoofddoek gewerkt te hebben. 

Het vijandbeeld zijn de gehate Duitsers, zij zijn het doel van hun agressie en zij hebben niets tegenover de flashmob te plaatsen: via sms verschijnen er binnen enkele minuten veel mensen, die onmiddellijk een dreigende houding aannemen. Duitsers gelden als gemakkelijke slachtoffers. 

Hiermee kan iedereen in het dagelijks leven in aanraking komen. Het kan u overkomen, dat u bij een simpele botsing voor een onaangename verrassing komt te staan. Namelijk wanneer de tegenpartij qua uiterlijk duidelijk herkenbaar is als immigrant. 

In dit geval zullen u en de tegenpartij bliksemsnel omringd worden door meerdere “getuigen”, die alles precies gezien hebben. Niet diegene achter u is op u gebotst, maar u bent achteruit gereden en bent tegen hem op gebotst. 

In geval van twijfel is het zaak om de etnische broer of zuster te helpen. Wat waar is of niet, is bij “ongelovigen” niet belangrijk. Dat zijn van die kleine ervaringen, die de mensen hier intussen zo “vrolijk” maken. 

Wij voeden onze kinderen op tot geweldloosheid. Wij keuren geweld af en brengen dat onze kinderen bij. Anderen brengen hun jongens bij om sterk, dapper en strijdlustig te zijn. De uitgangspositie is gewoon ongelijk. 

De Bild-publicaties:


_____